İki sene evvel Tilapia beslerdim inanın adsenseden iyi para bırakıyor

iki yetişkin aldığınızda erkek li dişili sürekli yavru almaya başlarsınız.Ana tankın yanına bulabildiğiniz kadar ufak akvaryumcuklar almanız gerekir yavrular için.Çok hızlı büyüyen bu yavrularda kısa sürede üremeye başlar.Amerikeda ve pek çok ülkede bu balıklar yemek için yetiştirilir.Tank ne kadar büyük ise ne kadar cok yem verirseniz o kadar büyürler.Çok yemek seçmezler hamsiye bayılırlar (kılçığı alınınca).Kendi yavrularından uzak tutmak gerekir yavruların iyiliği için anne ile bir hafta kalsalar yeter.Çok ucuz olan bu tilapialar sayesinde bir sürü yunus frontoza sarı prenses almıştım ve tabi bunların yemlerini.
Para harcamazsınız bir zaman sonra bir akvaryumcu ile anlaşırsınız iki santim olan yavruları ona verir o yavruların yerine yem başka cins balık vs alma şansınız olur.Ayda iki batın yavru alırsınız her batında ortalama olarak 300 400 yavru gecer elinize tabı burada önemli olan annenin yetişkin olmasıdır.Anne balık ne kadar büyük ise o kadar çok yavru verir.
Damızlık erkek balık ise biraz siniz bozucudur akvaryumun içini o dekore eder siz karışamazsınız dipteki kumları cukur gibi oyar ve orayı yuva olarak kulanır.Bu yuva ufak değildir yaklaşık 30 cm çapında bir çukur kazar cukurun dibinde hiç kum bırakmaz misketleri çok sever o koca agzı ile alıp o misketleri cama vurmaya bayılır.bir süre sonra sinir bozucu olur bu inşaat çalışmaları.
Yanlarına küçük balık koyamazsınız.hele lapistes tarzı balık asla koyamazsınız 25 tanelik Neon sürümü yemişti tilapia yavrularım

lapistesler neonlar bu balıklar sayesinde akvaryumun dışını öğrenmeye başlıyor hemde uçarak

Kolaymı can derdinde zavallılar.
Soğuk suda soluk bir rengi olan tilapialar su ısıtılınca siyah ve kırmızı olurlar.Diğer çikletşet gibi yavruları anne balık agzında taşır tüm hamilelik boyunca .