Sen antalyadasın ben istanbulda ben zaten verdiğim örneklerde istanbulu örnek veriyorum.
İstanbulda şuanda torpilin yoksa 5yıldızlı hotellerde v.s staj yapmak bile imkansız.İş bulmak çalışmak ise çok daha zor. Antalya belki o yönden daha rahattır çünkü iş potansiyeli daha iyi fakat yazın oraya staja gidenlerin de neler çektiğini malesef az çok biliyorum.
5 yıldızlı bir hotelde zaten yüksek maaş alman için dilden çok ünv. mezunu,müdür v.s olmak için ünv.,kariyer,güven ve cogu zaman torpil.Ancak bu durumda senin bahsettiğin rakamlar alınabiliyor.
Ben ist üni. arkeolojideyim.Ben yabancı öğrenci statüsündeyim ve sınıfta erasbus mudur nedir 3-4kisi daha var almanyadan gelen.Ben dersleri türkçe öğrenmek zorundayken onlar değiller.Almanca bildikleri için profesörler zaten almanca biliyor ders sonlarında onlara almanca bilgi veriliyor.Arkeolojideki önemli kitaplar,dökümanlar hepsi almanca.Hatta türkiyedeki kazıların resimlerini,bilgilerini bile malesef alman kitaplarından takip etmek zorunda kalıyoruz.Gösterilen cogu resmin altında almanca bilgiler yazılıyor.
Ayrıca kimse yanlış anlamasın ben hiçbir dili kötülemiyorum.En dandik bir dil bile öğrenseniz sonuçta o bir dildir.Onun size hiçbir zaman - yönde bir getirisi olmaz.