Herkes bir yorum yapmış ama bence yabancı dil bilenler yorum yaparsa daha sağlıklı olur.

Benim ana dilim sırpça/boşnakça.

Türkçeyi öğrenmek için çok uğraştım ve başarılı da oldum.Fakat diğer dilleri türkçe gibi sanmayın.Ya da şöyle anlatayım türkiyede verilen dil eğitiminin kaliteli olduğunu düşünmeyin.

İlk başta güzel bir şekilde türkçeni geliştirmeni tavsiye ederim.Yanlış anlama bilgini bilmiyorum sadece türkiye şartları için konuşuyorum.

İnglizceyi galba biliyorsun seçeneklerde yazmadiğina göre fakat en üst seviye öğrenmek için yurtdışına gitmek şart malesef.

3.üncü dil olarak sana Almancayı tavsiye ediyorum.Sebeplerini şöyle açıklıyayım.

Rusça dilini açıkcası türk şivesiyle konuşamazsın.Ayrıca rusça sandığın kadar kolay bir değil.Konuşmasını öğrenirsin bunu grameri var.Onu öğrendik alfabesine alışmak daha da zor.
Ayrıca rusya güçlü bir devlet olabilir ama orda inanın türkiyeden daha fazla aç insan var.Kaldı ki rusça çok değerli olsaydı ukrayna,moldova şuan sürünmezdi.Asya ülkeleri de sömürge altında olduğu için çoğu rusça konuşuyor fakat yazın kız tavlamak dışında ,istanbul-lalelide belki çaycı olabilirsin çünkü hamallar bile rusça biliyor.

Fransızca çok değerli bir dil fakat şivesine,ses tonunu doğru belirlemek,konuşmak inan çok boşuna vaktini harcama.Orda uzun süre yaşaman gerekiyor.

Japonca : Japonca aslında çok farklı bir dil.Sen 50 yıl japonca kursu alsan yine öğrenemezsin.Çünkü orda yaşaman gerekiyor.SAYGI dediğimiz kavram orda çok önemli ve uygulanıyor.Siz birisiyle sohbet ederken nerelisin? yerine yaşınız kaç ? demek zorundasınız.Eğer ufaksanız saygıdan kusur etmiyeceksiniz.Büyükseniz de küçükleri seveceksiniz.Şaka gibi gelebilir size fakat orda çok dikkat edilen bir durum ve bu duruma ayak uydurmak çok zor.

Çince bence ilerde ve daha doğrusu türkiyede iş olanaklarının çoğalacağı bir dil.İnglizce konuşmak yerine çince konuşmak birçok işi başarmak demek.Fakat çince öğrenmek de çok zor.

İtalyanca öğrenebilirsin fakat iş olarak pek gelecek gördüğüm bir dil değil.

Gelelim Almancaya neden sana almanca öğrenirsen iyi olur diyorum.
İnglizcen varsa zaten almancanın gramerini kavrayabilirsin.Almanca biraz kaba bir dil olarak algılandığı için türkçe şiven buna ayak uyduracaktir.Diğer dillerdeki gibi dilini yutmuş ya da yokmuş gibi konuşman gerekmiyecek.Almanca dili ile türkiyede,tüm avrupa ülkelerinde rahatça iş bulabileceksin.

Tercih yine senin tercihin fakat 3üncü bir dil öğreneceksen bence zorluğunu ayrıca dünyadaki değil Türkiyedeki iş potansiyeline bakacaksın.