Madem ülkelerin işlevlerini yazmışsın kısa bir makale yazayım senin için (: kafam biraz hoş ama imla kurallarına elimden geldiğince dikkat etmeye çalışacağım..
Rusya Orta Doğu'ya hükmeder nitelikte ki konumunu Stalin'den sonra kaybetti. Orta Doğu hükümdarlığı bittikten sonra ise SSCB dağıldı , SSCB dağıldığı zaman kendisinden ayrılan devletlere empoze ettiği Sosyalist Ekonomi Rejimini benimseterek bıraktı. Şimdi o devletler Türkiye ve Dünya ile ticaret yaparken %99.9 Rusca konuşuyor , Rusca yazışıyor.
Yine Rusya , Amerika'nın Iran'a yüklenmesini fırsat bilerek , Iran ile Doğal Gaz anlaşmaları yaptı , silah alışverişini arttırdı.
Yine Rusya , 3. Dünya Savaşı ( Olası ) için Çin ile büyük ticaret anlaşmaları yaptı. Bunu detaylı bir araştırma sonucunda öğrenebilirsin.
Herneyse bu kadar kendine has özelliği bulunan ve nerdeyse %30 Ticari İlişkilerimiz bulunan bir devlet varken Fransızca vs. hikaye ((:
Kal Sağlıcakla Güzel Arkadaşım..