İngilizce eğitimimin eğitimle alabileceğim kısmı tamamlanmak üzere, bundan sonra ikinci bir yabancı dil istiyorum. Ancak Rusça, İtalyanca, Almanca, Fransızca, Japonca arasında kalmış durumdayım

Bilen, ya da öğrenen arkadaşlardan hangisini ve niye tavsiye edeceklerini öğrenmek istiyorum.
Öncelikle kendi görüşlerimi söyleyeyim;
-Japonca: Japonya gittikçe dünya büyükleri arasında yükseliyor. Özellikle üretim sektöründe bildiğiniz gibi hayli başarılılar. Haliyle nasıl İngilizce günümüzde zorunluysa, Japonca bilmek de faydalı olabilir gibi geliyor.
-Fransızca: Çok kullanılan dillerden birisi olduğu için gerekli olabilir gibi geliyor.
-Almanca: Mühendislik okumayı planladığımdan gerekli olabilir gibi geliyor, aynı zamanda Avrupa'da en çok konuşulan dillerden birisi diye duydum.
-İtalyanca: Hoşuma giden bir dil, ancak öğrenimi ve kazandıracakları konusunda şüpheliyim.
-Rusça: Turistik alanda faydalı olabilir gibi geliyor

Şaka bi yana, Rusça'yı sadece tanıdıklar tavsiye etti. Aklımda yoktu doğrusu, görüşlerinizi en çok almak istediğim dillerden birisi doğrusu.
Benim fikirlerim yönünde beni gazlayacak ya da doğru yola yöneltecek tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.