macgunu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elinize saglik... umarim yakinda Türk webmasterlardan ve seoculardan da çok özgün teknikler duyacagiz... ingilizce ve almanca olarak bir çok yazari ve siteyi takip ediyorum... bir çok yazi vb. genelde ya çeviri ya da esinlenme oluyor genelde Türkçe sitelerde... umarim birileri daha SIK deneysel çalismalar yürütüp sonuçlari Türk webmasterlarla paylasir... yoksa hep "ecnebi" lerin bir adim arkasindan geliyormusuz gibi geliyor bana...
Öncelikle makaleden faydalanan ve teşekkür eden tüm arkadaşlara ben de teşekkür ediyorum. Bu alanda insanların bilgilenmesi önemli bir olay.

Şimdi önümüzdeki zaman diliminde, buna benzer birçok makalem olacağından, arkadaşın dile getirdiği konuyu cevaplayayım.

Forumda kendini ifşa eden yöneticilerin nelerle uğraştıklarının her birinin canlı tanıklarıyız. İnsanlar haklı veya haksız girdikleri tartışmalardan, hatta tartışmayı geçtim, sırf keyfi saldırıya uğruyorlar. Sitelerinin aldığı dos saldırıları, tehditler bir yana, burada kimse bu işi zevk için yapmıyor.

Konu ile ne alakası var diyebilirsiniz, şurdan alakası var, yukarıdaki makale ve bundan sonra yazacağım bütün makaleler, 2005 yılından bu yana bizzat kendimin yazdığı, İngilizce makaleler. Adresinin bilinmesini istemediğim İngilizce içerikli SEO sitemin temel içeriği oluşturan bu makaleleri başlıklarını değiştirmek, içeriklerini ve üslubunu güncelleştirmek suretiyle Türkçe'ye çeviriyorum ve bunların bir kısmını genel, bir kısmını da Gold bölümünde paylaşıyorum, Türk WM'larının faydalanması için sctseo.com adresinde yayınlıyorum.

Bahsi geçen sitede yazılan makaleler, sitenin promosyonu amaçlı onlarca sitede de yer almakta, eski olmaları sebebiyle artık internete mal olmuş makaleler. Benim yaptığım ise yine kendi makalelerimi, şekilden şekile sokarak bilgilendiriciliğinden bir şey kaybetmeden insanlara sunmak..

Bu sayede en temel düzey bilgilerden, gün geçtikçe en özel bilgilendirmelere kadar birçok makale WM'lara sunulacak, yeni yeni yöntemler tartışmaya açılacak. Çeviriye en erken yazılmış makalelerden başlamamın sebebi de budur.

2005 çıkışlı, Google'ın kendi sayfasından toplanan kurallardan yazılan bu makalenin bile birçok WM için yapılan yanlışlardan dönülmesi için etkileyebileceğini düşünüyorum.

Diğer arkadaşların da beni anlayışla karşılayacağını umuyorum.

Saygılar..