yasingencpro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya arkadaşlar kusura bakmayın bu sizi aşağılamak değil ama ;

adsense yazdıktan sonra " yi " yazılmaz. Adsense'yi diye biyeş olmaz.
Google yazdıktan sonra " ye " yazılmaz. Google'ye diye bişey olmaz.

Bunları gördükçe çok moralim bozuluyo.Sakın sivri zekalar çıkıp Türklük - Türkçemizi koruyalım gibi manasız şeylerde bulunmasın.

Bu şekilde kullanımlar bana göre o adamın ingilizce bilgisinin 0 olduğunu gösteriyo.Ki bu normal ama ülkemizde yazılım geliştirici yada webmaster diye tabir edilen insanların ingilizce bilmemesi bana göre ayıp.Bence bunların nasıl telaffuz edildiğini değilde , ingilizce öğrenirseniz hepimiz için hayırlı olur.

Lütfen yazdıklarım konusunda bana çemkirmeyin arkadaşlar ben hepimizin iyiliğini düşünerek yazdım bunları.Sonuçta burası bir öğrenim platformu sayılır.Hatalarımızı öğrenmemiz gerekir.
Ben İngilizce eğitim veren bi üniversitede okuyorum yani az buçukda olsa ingilizce biliyorum.Ama php yi bugüne kadar hep "pe haş pe" diye telafuz ediyorum.Hiç de gocunmuyorum bundan.
Aslında bu tür teknik ve özel adların kendi lisanında telafuz edilmesi doğru olabilir ama bence bu kadar kasmaya da gerek yok.Sonuçta gugıl a googıl diyen birine bu adam ingilizceden bi haber ne cahil bi adam diye bakmak çok saçma.
Arkadaşın biri de iyice suyunu çıkarmış Longman sözlüğü gibi telafuzları yazmaktan bahsetmiş.Sonuçta ingilizce bizim anadilimiz değil ne kadar iyi bilirsek bilelim.Adamlar film yapıyor Türkler'le ilgili adamın adına Jevdet diyor.
Bunu onlarda yapıyor.
Bizim TDK biraz saçma vede sapan çalışıyor bunun da payı büyük.