Ben 2005 yılından buyana sıfırdan bir internet e-ticaret şirketinde yer aldım
şirketin kuruluşundan ürün tedarik olayı bankalar, site hosting ssl herşeyiyle ilgilendim

sorunlar:
ürün tedariki pc ve teknolojik ürün satıcaksanız arena index penta gibi şirketler ürün sağlıyor
ama başka ürün satıcaksanız çiçek oyuncan vs ıvır zıvır şeyler bunların stok takibi çok zor müşteri şiparş veriyor tedarikçi firmayı arıyorsunuz ürün kalmaı başka verelim diyor müşteri ile arada kalıyorsunuz
yeni bir şirketseniz banka komisyonları çok yüksek diğer sitelerle rekabet edemiyorsunuz.

yine ürün tedarikinde x firması arenadan bir almaya 500 adet laptop alıyor sen ayda bir tane alıyorsun o nedenle fiyatları çok farklı çok düşük karla satmak zorunda kalıyorsun bazen karsız (yani banka komisyonu kargo vs hesaplayıp hiç kar marjı koymadan ) satıyorsun

ve eğer gerçekten başarılı olucam diyorsan asla hazır sistemle olmaz çok zor çünkü sistemi kendine göre geliştirmelisin değiştirebilmelisin mutlaka bir programcı ve tasarımcı bulundurmalısın.

kalite li bir site olmalı hızlı, görsel açıdan güzel, iyi programlanmış, müşteriler tarafından kolay kullanımlı
ve mutlaka arama motoru optimizasyonu yapılmış çünkü tek müşterin google yoksa sağdan soldan bir iki arkadaşının verdiği siparişle olmuyor link alsan reklam versen nereye kadar paran varsa verirsin ama yinede en büyük reklam google (arama motorları) ornek 1000 ytl ye reklam vereceğine seo cuya ver o parayı daimi müşteri gelsin