Mesleklerin en kutsalını bir o kadar meşakkatli olanını seçtiğin için seni tebrik ederim. Seninle tanışamadık ama yazılarından ve kaleminden değerli bir arkadaş olduğunu biliyorum. Hayırlı olsun vazifen. Kuzucuklar sana emanet ...

Bir çoğunu bildiğini tahmin ettiğim ama yinede senin için üşenmeden google amcadan sorarak derlediğim sözleri burda yazmak istiyorum... Bilmeyen arkadaşlarımız var ise de öğrensinler hali hazırda konu eğitimken...

EĞİTİM - ÖĞRETİM VE ÖĞRETMEN ÜZERİNE ÖZLÜ SÖZLER

“Eğitimdir ki bir ulusu özgür, bağımsız ve yüksek bir toplum olarak yaşatır ya da ulusu tutsaklığa ve düşkünlüğe sürükler.” K.Atatürk

Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır. K.Atatürk

Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bur millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır. K.Atatürk

Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. Hz. Ali

Yeryüzünde öğretmenlikten daha şerefli bir meslek tanımıyorum. Diyojen

Dünyada her şeye değer biçilebilir, ama öğretmenin eserine değer biçilemez. Çünkü, onun eseri her şeydir ve hem de hiçbir şeydir. Socrates

Heykeltıraş mermere ne ise; öğretmen de çocuğa odur. Addison

Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir.
K.Atatürk

Öğretmen ve ağaç ürünlerinden belli olur. Ukrayna Atasözü

Öğrencilerine okuma isteği aşılamayan bir öğretmen havada soğuk demir dövüyor demektir. H. Mann

Öğretmen nasılsa sınıf da öyledir. Alman Atasözü

Öğretmenlik mesleklerin en az kazanç getireni, fakat insanı en çok ödüllendirenidir. H.V. Dyke
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=104493