Kısaca olayı anlatacağım son defa
Hizmetini verdiğimiz 2.server sistemsel bir hata verdi ve format atılması gerekti sisteme
Format atılacağı için siteler yedek bir hdd ye alındı ve format atıldı daha sonra sitelerin açılması için yedek hdd tekrar servere takıldı fakat hdd birtürlü çalışmadı ne yapıldıysa
Bana söylenen söz yedeklerin bulunduğu hdd yandı müşterilerinize durumu anlatın bu şekilde

Ben bunun üzerine moralmen çöktüm çünkü 400 site datacenterin yedek almamız için sağladığı bir hdd yüzünden yokolma tehlikesi ile karşı karşıyaydı..Son bir umut olarak istanbula gittim hdd yi dc den aldım ve veri kurtarma merkezine getirdim ve veriler tuzlu bir miktar karşılığında kurtarıldı hdd den ve tekrar dc ye teslim edildi ve siteler açıldı tekrar yayına...

Dataları (%100 tam çalışmayan eksik çalışan) çalışmayan sitelerde oldu yok değil ama maddiyatımın ve maneviyatımın son damlasına kadar elimden geleni yaptım

Bizim hiçbir hdd miz yanmadı gibi bir durum sözkonusu değil elektronik bir alet bu ve bizim başımıza gelen mukadderattan başka birşey değil...Sonuçta kimse durduk yere milyarlarını datacenterin sağladığı yıllanmış hdd yüzünden sokağa atmak istemez

Biz bütün müşterilerimize günlük ve haftalık yedek alıyoruz dedik ama her zaman hdd lerin elektronik alet olduğunu ve kendilerininde yedek almaları gerektiğini söyledik hiçbir şekilde %100 teminat vermedik kimseye biz yedeklerinizi alırız siz almayın diye

Konunun daha fazla uzatılmamasını talep ediyorum iyikötü çözüldü çünkü ve bu olumsuz durum yüzünden gerçekten artık çok fazla yoruldum ve bıktım bazı şeylerden

Teşekkürler ve iyigeceler