Merhaba,
Açıklamalarınız beni oldukça tatmin etti. Co-location olarak netinternet ile çalışmaya 1-2 pürüzü de saymazsak karar verdim diyebilirim.
1- Co-location olarak göndereceğim makinamı istanbul'da kim teslim alacak ?
2- Bu teslim alınan makinanın IP ayarları gibi basit ayarlarını kim yapacak ?
3- Osman bey uzaktan bu datacenter'a ne kadar hakim olabiliyor ?
4- Daha önce de sormuştum fakat net cevap alamadım. Farz-ı misal benim ihtiyacım gün içerisinde zaman zaman 10mbit'e kadar ulaşıyor. Fakat benim 5mbit hattım var. Ama diğer yandan da geceleri neredeyse hiç band kullanmıyorum. Ortalamaya vurduğumuzda (ki bu aylık ortalama 1.8tb gibi bir band yapıyor hesaplarıma göre) toplamda geçen veri 5mbit'i aşmıyor. Şimdi netinternet benim bu zaman zaman yükselen trafiğime izin verecek mi ? Yoksa öğle saatlerinde yoğun olduğum günlerde 5mbit'i aştığımda benim sunucumu ulaşılamaz bir duruma mı getirecek (yoğun trafikten dolayı)
Şu sorularımı da cevaplarsanız sanıyorum yarın istediğiniz adrese atx kasamı gönderip sizinle çalışmaya başlayabilirim.
Sevgilerle.
Co-Location hizmeti için verilen sunucu bilgisayara ait donanımın tüm seri numaraları ile beraber
www.ni.net.tr de şirketimiz bölümü altındaki form ve sözleşmelerde yer alan sunucu kabul formuna yazmanız gerek herşeyden önce yerinizi ayırtmak için sipariş vermeniz gerek
www.ni.net.tr den ardından sunucunuzun ip aralıkları belirlenecek ve aynı sunucu kabul formuna bizden alacagınız bu bilgileri yazacaksınız. Hızlı olmasını isterseniz koli üzerine Netinternet Telekom yazarak direk İstanbul a gönderebilirsiniz sunucu kabul formu olmadan sunucu kabul edilemiyor. Sunucuyu verdikten sonra bize co-location sunucu bıraktığınıza dair bir belge adresinize PTT yolu ile postalanıyor.
Sunucu veri merkezine ulaşır ulaşmaz KVM Over IP cihazına bağlanıyor yapılmamışsa kurulum tarafımızca yapılıyor kurulu gönderilmişse IP atanıyor ve network içindeki yeri belirleniyor.
Veri merkezi içinde yine kendi sermayemize ait KVM cihazları sayesinde sunucunuzu 24 saat biz yönetebiliyoruz destek konusunda ve diğer her türlü işlemde herzaman muhattabınız biziz.
Satın alınan hat miktarı 5 Mbps ise kullanıcı asla bunun üzerine istesede çıkamıyor duyuyorsunuzdur bazı veri merkezlerinde müşteri sunucularını sen çok hat kullandın diye kapatıyorlar bunun basit nedeni network da bu işi yapacak olan gerekli teknolojik cihazların olmamasından kaynaklanıyor. Ama bir gün telefon eder bana bugün 100 Mbps verin yurt dışından yedek çekecem derseniz hemen sizi 2 dk içinde 100 Mbps yapabiliyoruz buna benzer tüm cihazlara çok basit şekilde Netinternet den ulaşılabiliyor. Fiziksel işlemler müşterimzin direk kendisi veya Veri merkezindeki arkadaşlarımız tarafından yapılıyor. İstediğiniz zaman yine bizimle iletişime geçerek veri merkezine gidebilir sunucularınıza Veri merkezinde bulunan müşteri odasında birebir mudahale edebilirsiniz.