Alıntı
Son olarak şunuda unutmamak gerek:
Adsense sabit tık ücreti veren reklam programı değildir. Hergün aynı parayı kazanacaksınız demez bize google. Biz adsense sözleşmesinde bunu bilerek kayıt olduk zaten.
Reklam fiyatlarını, reklam verenler belirler. Günlük olarak kazançların dalgalanması çok normaldir.
Örnegin ben bir gezi firması sahibiyim.Adwords ile reklam veriyorum. Firma olarak hafta sonları şehirden uzaklaşmak isteyen insanlar için gezi yada turlar düzenliyoruz.
Hafta sonu yaklaştıkça yani benim potansiyel müşteri bulma ihtimalim arttığından dolayı, reklamlarımın daha üste çıkması için tık ücretini arttırırmam gerekiyor.
Haftanın ilk günü pazartesi geldiginde ise daha hafta sonuna kadar çok var diyorum ve reklam fiyatlarımı taban fiyata (en az tık için ayarlıyorum 0,01$) çekiyorum yada bir kaç gün reklamlarımın yayınını durduruyorum.
Siz nasıl panelinize girip anlık kazancınızı görebiliyorsanız, reklam verende cebinden ne kadar para çıkmış anında görebiliyor ve müdahale edip reklamını sonlandırabiliyor yada en az ücrete göre ayarlaya biliyor reklam veren panelinden.
Benim reklamlarımı yayınlayan Turizm içerikli senin siten ise Cuma günü çok kazanırken, Pazartesi çok çok az kazanç elde ediyorsun...
Yada reklam veren Gezi firması senin sitende reklamlarının çıkmasını istemeyebilir. Siteni kara listesine alabilir. Benim reklamlarım şu dandik sitede çıkmasın diyebilir panelinden.
Eger turizm siten çok iyi olursa, reklam veren firmalar ise reklamlarının senin sitende çıkması için yarış içine girebilir. Bu yarışta galip gelen en çok tık ücreti ödeyen olur.
İyi ve özgün içerikli sitesi olanlarda daha pahalı reklamlar çıkar daha çok kazanır.
Konu yine dönüp dolaşıp iyi ve özgün içerikli sitesi olan mevzusuna kadar geliyor hep.
bunlara ek olarak aralık ayında herkezde genel bir artış olur çünkü reklam veren sayısı çok fazladır.
Türkiyede internetten satış yapan daha dogrusu sanal post uygulaması kullanan şirket sayısı 28.000 adetmiş.(geçen NTV haberlerde söyledi).
bu adamlar yılbaşı hediyesi satın almak isteyen kişilere ulaşmak için bol bol reklam verdiler bunlara ek olarak yılbaşı tatili içinde oteller falanda reklamlar için kesenin ağzını açtı. Tatil ve yılbaşı geçince piyasadan reklamlarını çektiler.
şu an piyasada sadece ringofon reklamları var.
şubat ayınd kazançlar artar. Sevgililer günü alışverişi yapmak isteyenleri sitelerine çekmek isteyenler reklama yüklenecek yine