Ama datacenter aynı datacenter ? Sorun orda. Osman beyi herkes öve öve bitirememiş. İşini iyi yaptığı gün gibi ortada. Fakat benim sıkıntım Osman bey ve ekibinden yana değil zaten. Nixcon'dan yana..
Burada bir de şunu görüyoruz. Muhattap olacağınız yer çok önemli. Nasıl ki siz TürkTelekom ya da Telekomünikasyon kurumu ile muhattab olamıyorsanız, doğrudan ticari ilişki kurmadığınız veri merkezi ile de muhattab olamayacaksınız. Dolayısıyla kesinti ihtimalinden çok, sunucularınızda meydana gelebilecek olası sıkıntılarda bir teknik destek arama ihtimaliniz fazlasıyla yüksektir. Bu durumda size muhattab olacak birisi lazım.
Nixcon'da kesinti ya da dile getirilen diğer sıkıntılar süregeliyor olsa Ni-Osman'ın da müşterileri arasında bu sıkıntının dillendiğine şahit olabilirdiniz. O zaman böyle bir problem olmadığı ya da makul karşılanacak düzeyde yaşandığını da görmüş oluyoruz.
Dolayısıyla bugün Ni-Osman hakkında fikriniz olumluysa bunu Ni-Osman'ın kendi verdiği hizmeti almak için faydalandığı yerler hakkındaki fikirler bozmamalı. Sizin muhattabınız Ni-Osman.
Burayı tekrar etmek istiyorum bu çok mühim:
Kesinti ihtimalinden çok, sunucularınızda meydana gelebilecek olası sıkıntılarda bir teknik destek arama ihtimaliniz fazlasıyla yüksektir. Zira asıl sıkıntı bu durumda yaşanır. Bu durumda doğrudan ticari ilişki kurmadığınız bir yer zaten size en azından güvenlik sebepleriyle destek vermez. Böyle bir sıkıntınızın olmayacağına kanaat getiriyorsanız -ki bu aşikârdır-, tercih için fazla düşünmeniz gerekmeyecektir.
Asla bir şirketin veri akışı hizmeti aldığı ana sağlayıcı, karar vermek için yeterli olmamalı. Tercih, sizin hizmeti alacağınız kişi ya da şirkete göre olmalı. Ni-Osman bu konuda içinizin tamamen rahat edeceği bir kaç şirketten birinin sahibidir.