sylar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Co-location olarak netinternet ile çalışmayı düşünüyorum. 1 haftadır yurt dışında keseye uygun, ihtiyaçlara cevap verebilecek bir dedicated arıyordum. Fakat sanırım TR'de hem düşük ping avantajı hem de fiyat avantajını elimde tutabileceğim.
Netinternet hakkındaki tüm yorumları okudum. Bir tane olumsuz yorumu yok. Ne kadar hoş. Ama gelin görün ki nixcon hakkında onlarca kötü yorum okudum. Ve 2-3 kere de kesintilerine denk geldim. Bu beni düşündürüyor. Netinternet üzerinden nixcon'da co-location hizmeti alan arkadaşlar sıkıntı çekiyorlar mı hiç ?
Ayrıca örneğin ben 5mbit'lik bir hat ve 1 atx koydum netinternet'e. Hat direk 5mbit ile limitleniyor mu yoksa extreme durumlar oluşur diye bunun bir +- tölerans payı var mı ? Ayrıca anladığım kadarıyla 5mbit hat alındığı zaman "kullan kullanabildiğin kadar" mantığı devreye giriyor ve aylık bw'nin bir esprisi kalmıyor ?
Sorularımı ayrı ayrı cevaplarsanız çok sevinirim.
Kolay gelsin.
Kötülemelerin %50 kısmı Nixcon yerine aracı kurumlarla çalışanlardan kaynaklanıyor. Nedeni şu nixcon ile çalışan diğer satıcılar sattıkları ürünlerin kalitesizliği ve verdikleri hattın düzensizliğini "bu Nixcon dan kaynaklanıyor" diyerek son kullanıcıyı yanıltmaları bunun sonucunda saf vatandaşımın buna inanarak çevresine nixcon da geçirdiği zamanın ne kadar kalitesiz olduğunu müşterilerine anlatması ile başlıyor 8)

Diğer %25 kısım kendini bilgili sanan ve aslında bilgili olmayan kullanıcıların Nixcon dan hizmet alıp sorunlarını Nixcon a yaptırma çabalarından kaynaklanıyor (nixcon destek vermiyor) Ve sonrada tüm sorunlarını Nixcon üzerine atıp bu nedenden dolayı sinirlenerek forumlara oraya buraya yazmaya başlıyor ama aslında nixcon destek vermiyor destek veren biryer olsa zaten biz neden Nixcon dan hat alarak onlara bu kadar yatırım yapalım 8)

Diğer %25 i rakip firmalar dolduruyor verilen hizmeti çekemeyen veya hat miktarı düşük oldugundan ötürü Bizimle aynı fiyatı veremeyen meslektaşlar bu duruma sinirlenerek mevcut müşterilerini nixcon hakkında doldurup piyasaya yolluyor ki daha önce bu konu ile ilgili bir ton mesajım mevcut...

_______

Netinternet Telekom'a gelince.

Netinternet'in Nixcon ile olan ortak çalışması 2006 yılı başlarında başlıyor ilk başlarda sadece birkaç sunucumuz Nixcon üzerinde kiralık sunucu olarak barındırılıyordu biz daha öncelerden de aynı Kiralık sunucu hizmetini yurt dışında EV1Servers üzerinden yapıyorduk. Nixcon N.I.S Bilişim A.Ş tarafından satın alındıktan sonra aramızdaki ticaret iyiden iyiye büyüme kazanıyor Network içindeki KVM den tutun da Switch e kadar sunucular dahil tamamı bizim kendi ticari sermayemize ait ama N.I.S Bilişim içinde barınmaya başlıyor. Bizim kendi veri merkezimizi şuan kurmamız çok basit ama N.I.S Bilişim ile çalışmamızdaki tek neden Grid ile Teletek in aynı hattı daha ucuza mal edebilmek adına ortak kullanmaları gibidir. Şuan 1Gbps hattı TTNET den direk Netinternet olarak almamız çok basit ki çok rahat bunu alabiliriz ama yinede Şuan Nixcon ile yaptığımız ticaret sonucu doğan hat fiyatlarından daha pahalı oluyor bu nedenle sizlere daha ekonomik hizmet vermek adına Nixcon içinde Netinternet’i barındırıyoruz. Ticari ilişkilerden çok aramızdaki dostluk ilişkisi nedeniylede bu şekilde çalışıyoruz.

Nixcon dan farklılıklara gelince Netinternet 7X24X356=Herzaman buradadır 8) bayram tatil Pazar fark etmiyor 24 saat telefonla ulaşabiliyorsunuz destek taleplerinizi sitemizden bize bildiriyorsunuz ve yapılmasını bekliyorsunuz. Size söz verilenin dışında asla bir hokkabazlık Netinternet içinde olmuyor (paylaşımsız hattı paylaşımlı vermek gibi) müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik şipşak çözümler üretebilecek ekibimiz mevcut beni az çok forumlardan tanıyorsanız neyi bilip neyi bilmediğimi duvardaki bir nokta gibi görebilirsiniz. Destek konusunda artık bilgimiz içimizden taşıyor gidiyor kurslar açıyoruz bu sene bolu da pyBolu 2008 Hattımızı 24 saat Router üzerinden izliyor sizinde izlemeniz için sunucunuza özel MRTG grafikleri veriyoruz (monitor.ni.net.tr) KVM paneller ile sunucunuza istediğiniz gibi erişmenizi sağlıyoruz. Ve yakında artık reboot için bizi aramayacaksınız bile kendi özel reboot panelleriniz olacak..

Yine Nixcon dan farklı olarak müşterilerin ihtiyaçlarını gidermek adına SWSoft, DirectAdmin ve cPanel ile beraber Lxlabs partnerliklerimiz bulunuyor ihtiyacınız olan webhosting panellerini hemen bizden ucuza kiralayabiliyorsunuz. İsterseniz bize kurduruyorsunuz. Windows işletim sistemlerine verilen ücretleri size yansıtmadan ücretsiz olarak veriyoruz ve Yakında Redhat geliyor olay iyiden iyiye kopma uçma noktasına geliyor 8)

Zaten Netinternet Denizlideki ofisin düzenlemelerini yapıyoruz duvarın biri sadece sertifika ve belgelerle dolacak.