Şimdi öncelikle amacım konuyu baltalamak değil fakat yukarıdaki konuda referans verilen konularda "özgün makale" kavramına uymayan bazı durumlar var. Copy-Paste takniği gibi. Elbette yanılıyor olabilirim ki yanılıyorsam şimdiden özür dilerim.

Şu linkteki bLeedCry nickli arkadaşımızın hazırladığı makalede herhangi bir paragraftan bir cümle Google'da aradım. O cümle de sondan üçüncü paragrafta olan şu cümle idi:

"Pek öyle sayılmaz. Öncelikle fazladan megapiksel'e sahip olmak demek, resimlerinizi kesmek gibi önemli bir işlem için fazlasıyla yardımcı olacak bir unsur."

Bu cümleyi aradım ancak bu cümle ile başlayan bütün paragrafın CHIP dergisinde yayınlanmış olduğunu öğrendim. Şu linkte aynı paragrafı görebiliriz ve bu yazı CHIP Dergisi'nde yayınlanmış.

CHIP, bu arkadaşımızdan alıntı yapamadığına göre sanırım bu arkadaşımız CHIP'ten copy-paste yapmış.

İnanın diğer hiçbir cümleye bakmadım. Umuyorum sadece bu paragrafta dediğim olumsuz durum vardır da diğerleri tamamen özgündür.

Unutmayın ki "özgünlük" daha önce denenmemiş olan yani kişinin ilk yaptığı, yazdığı şey anlamına gelmektedir.

Bu mesajımın tamamı hakkında yanılıyor da olabilirim eğer yanılıyorsam, yanılgılarımı açıklarsınız.

Saygılarımla