Sadece bir cep telefonu numarası olan insanların hosting alıp satması bence de engellenmeli. Ama ben onları yasadışı çalışan herhangi bir satıcı veya işyeri gibi görüyorum. Onlara bilişim suçlusu gibi davranılması veya böyle bir ek düzenleme hazırlanmasına gerek yok. Çünkü yaptıkları iş ticaretin genel işleyişi içerisinde olan "kötü tüccarlıktan" başka bir şey değil.
Bu yasanın çıkma amacı, "sadece bir cep telefonu numarası olan insanların hosting satmasını engellemek" değil
bence. Ben diyorum ki bu yasa, elektronik ortamda işlenen suçlarla mücadeleyi daha etkin bir şekilde yapabilmek için yapıldı. Bu faaliyet belgesi olayı gerçekten yaygınlaşır ve sistem oturursa, belki artık (Türkiye'deki bir hosting firmasından hizmet alan) "erişimi engellenen siteler" ile karşılaşmayacağız. Zira kanunun yetki verdiği ilgili kurumlar, kanuna aykırı yayın yapan sitelerin hostingçilerine bu faaliyet belgesi vermek için aldığı bilgiler ile çok daha çabuk ulaşabilecek. Daha da ötesi, sistem yöneticilerinden ilgili sitelerle ilgili ek bilgiler (site sahibin kimlik bilgileri, siteye erişim bilgileri vs.) talep edip, soruşturmanın daha geniş kapsamda ve doğru bir şekilde yürümesini sağlayacak.
Bunların tamamı benim düşüncem. İlgili yasanın çıkmasını ve faaliyet belgesi zorunluluğunun sebebinin bu şekilde olduğunu düşünüyorum...