Sadece bir cep telefonu numarası olan insanların hosting alıp satması bence de engellenmeli. Ama ben onları yasadışı çalışan herhangi bir satıcı veya işyeri gibi görüyorum. Onlara bilişim suçlusu gibi davranılması veya böyle bir ek düzenleme hazırlanmasına gerek yok. Çünkü yaptıkları iş ticaretin genel işleyişi içerisinde olan "kötü tüccarlıktan" başka bir şey değil.
2) Amacını onaylamamakla beraber bence hedeflerine ulaşabilecek bir yasa. Yönetmeliği okuyunca benim yorumladığım kadarıyla yurtdışından hosting hizmeti veren firmalar için herhangi bir sorun çıkmaması ve ileride bahsedilen engelleme vakalarının önlenmesi düşünülmüş. Çünkü aşağıdaki hükme göre sınırlarımız dışındaki yer sağlayıcılara erişim hizmeti durdurulma cezası öngörülmemiş.
"Madde 19-3 Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki yerleşik yer sağlayıcısının bu Yönetmelikteki yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde faaliyet belgesi Kurum tarafından iptal edilebilir. Bu durumda, Başkanlık kararıyla ilgili yer sağlayıcının almakta olduğu internet erişim hizmeti erişim sağlayıcı tarafından durdurulur"
Yurtdışındaki firmalar üzerinden burada hosting satan kişilere de bu yasaya göre sadece para cezası verilebiliyor veya faaliyet belgesi iptal edilebiliyor. Geriye yurtiçindeki firmalar kalıyor; onların da erişimini kapatmak zaten devlet için çok kolay. Yasakçı zihniyetin çalışmasını çok başarılı buldum. 10 tam puan veriyorum
3) Fiş veya fatura kesmeden mal satmak ne kadar engellebilirse o kadar uygulanabilir diye düşünüyorum