SohbeteliCOM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar Asp access veri tabanlı bi script i normalde Db. oku ve yaz desteği vererek okutabiliyoruz. Ama bi süre sonra eklediğimiz dosyalar artınca bunda sorun yaşanmaya başlanıyo. Ya script dß hatası veriyo yada çalışmıyo. Bi sitede gezerken access in ODBC ayarı ile yapıldığını gördüm.
Ben bu şekilde acccess e ODBC ayarını nasıl yaparım ? Nasıl Bir yol İzlemeliyim ?
Bende Asp çalışıyorum bu aralar.Böyle bir şey duymuştum..Ama eğer öğrenmek amaçlıysa bilemem ama eğer web sayfanızda kullanmak için ise tavsiye etmem çünkü biraz karmaşık bir yöntem DNS yoluyla(ODBC)..
Şöyle açıklayayım
Örneğin içinde veri tabanı , asp sayfaları içeren bir web sitesi hazırlıyoruz diyelim. Veri tabanı bağlantılarında DSN kullandığımızı farz edelim. Bu durumda asp sayfalarımızı kendi bilgisayarımızda çalıştırdığımızda asp sayfası ( veri tabanı işlemi içeren bir sayfaysa tabi) veri tabanıyla bağlantı kurmak için ODBC ye başvuracak. Sonuçta ODBC asp ile veri tabanını bir biriyle ilişkilendirecek. Buraya kadar bir sorun yok. Web sitemizi hazırladık ve artık bir SUNUCU bilgisayara yerleştirdik. Peki veri tabanı içeren sayfalarımız çalışacak mı ? Hayır. Çünkü ASP sayfası çalıştığı bilgisayar üzerindeki ODBC nesnesine başvuracak. SERVER yöneticisi sizin için ODBC ayarları yazpmazsa yani sizin veri tabanlarınızı SERVER üzerindeki ODBC ‘ye tanıtmazsa veri tabanı işlemleriniz çalışmayacaktır. Bunun için WEB çalışmanızı SERVER’a yüklediğinizde bir zahmete girip SERVER yöneticisiyle görüşüp ondan şöyle bir rica yapmanız gerekecek “ ya kardeş ben web çalışmamı oluştururken veri tabanlarımı ODBC’ye şu isimlerle kayıt ettirdim. Lütfen benim içim SERVER da bulunan ODBC ye şu veri tabanlarını şu bağlantı isimleriyle kaydeder misin?”
Böyle bir dezavantajı var..