Tahsin ALTAY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şeklinde yap. Daha sonra rc.local içine bu bash script içinde bir yol ver bunu da çalıştırsın. Toplamda 2 tane bash çalışacak yani Bu kullanıcının shell yetkisinin var olduğunu sayıyorum...
Bir deneyin bakalım çalışacak mı
Evet tam da benim anlatmak istediğim gibi yazmışsınız teşekkür ederim. Yalnız o zaman tek bir bash çalışmıycak, zaten var olan baslat isimli bash'ı root olarak değil de sohbet sitemin yetkisiyle sanki o hesaptan başlatıyormuş gibi yaptırtmak lazım.

#/usr/bin/!
[B]su sohbet[/B]
cd /home/sohbet/services
./services
cd /home/sohbet/eggdrop
./eggdrop -m radyo.conf
./eggdrop -m oyun.conf
./eggdrop -m ask.conf
./eggdrop -m sil.conf
./eggdrop -m body.conf
cd /home/sohbet/radyo
./sc_serv
[B]su root[/B]
Baslat isimli bash'ımızı yukardaki gibi düzenledim. Sanırım burda su sohbet dediğimiz zaman, sanki sohbet hesabımdan Shell hesabına bağlanıp da bu komutları çalıştırıyormuş mu demek oluyor acaba? Bizim asıl sorunumuz o sanırım, çünkü root yetkisini kabul etmiyor servislerde vs.., ille sohbet shelliyle girmeniz lazım diyor hata olarak. Dolayısıyla biz bunu çözersek, yani sohbet domaininin shellinden bağlanıp da baslat komutunu vermişiz gibi yazmamız lazım.

baslat ı yukardaki gibi yaptım, root telnetimden bağlanıp baslat dediğim zaman sanırm ilk başta sorunsuz çalıştırması lazım değil mi? Root olarak işlemedi. Bu komutu yazınca sanki diğer sohbet hesabına geçmiş gibi işlem yapması lazım, ilk önce bu komutu sorunsuz çalıştırabilmem lazım değil mi komutu rc.local 'e eklemeden. Yani root olarak sorunsuz baslat deyip çalıştırabildiğim zaman rc.local 'e ekleyebilirim sanırım ki ordan da çalıştırsın. Sizce root olarak neden çalıştırmadı acaba?

Yada şu komut da alında sohbet hesabıyla bu komutu işle demek değil mi acaba:

su -c "/home/sohbet/baslat" sohbet
bunu da denemiştim mesela rc.local 'de ama bu da çalıştırmamıştı. Eğer root olarak baslat komutu çalışırsa (sohbet shellimde bağlannca çalışıyor), rc.local 'ın en altına baslat diye bir satır eklicem. Sanırım o zaman sorunsuz çalışacak. : )

Sizin de başınızı şişirdim kusura bakmayın : ) Çok teşekkür ederim