Herşeyden önce,
Kısa bir açıklama Yapılacak işlem; WHMCS 'nin E-mail Templatelerini Türkçleleştirmek. WHMCS kullanan herkes orada kaç satır yazı olduğunu bilir. Profesyönel olması için MSN 'imde uzun zamandır bulunan bu arkadaşa verdim işi ve WHMCS girişlerini veridim.
İşi Gösterdikten sonra fiyat konuşmamız;
Neyse Arkadaş bugun msne geldi işi gönderdi msnden açtım dosyayı içine bi baktım 127.5 YTL ödenecek tutar yazıyor. Dumur oldum. WHMCS kullanan herkes e-mail templates teki kullanılan e-maillerin harflerinin 1000 karakteri geçmiyeceğini bilir. Fakat ne hikmetse boşluklar kodlar ( [username] ) boşluk gibi herşer çeviriye dahil etmiş. Bu arkadaş boşuklarla kodlarıda türkçeye çevirdiğini hesap etmiş öyleki gönderdiği wordpad dosyasında kafadan 7-8 sayfada boşluk vardı. Her neyse ben 20 YTL ödeyeceğimi umardan 127.5 YTL fiyat cıktı. Sonra ortasını bulalım dedi. 70 YTL dedi bende 50 YTL önerdim. Sonra sadakamı veriyorsun dedi. Sonra posta koydu gitti.
Sonra araya samim bey diye birisini soktu onunla konuşucaksın dedi. Ben ticaret ilişkime senle başlamışım. Araya üçüncü bir şahıs sokmuyorum. En sonunda sinirledim dosyayı sildim arkadaşa gösterdim sildiğini ( Saniye saniye SS yolladım ) Inandırıcı bulunmaya bilir umrumdada değil para ödemediğim birşey kullanmıyorum.
Fakat böyle bir işleme 127.5 YTL ödeyen varsa bende tercume işi yapmak isterim.
Bence haksızsınız.İşin kaç para edeceği mühim değil.Kişiyle zaten ücret konusunda başta bir anlaşmaya varmışsınız
Diyorsunuzki ben 20 ytl diye düşünüyordum
Bana 20 ytl ye herhangi bir dil dosyasını çevirecek adam yollayın ben kendi dil dosyamı çevirteceğim (yemin ediyorum)
Ayrıca dosyayı silmeniz yada silmemeniz önemli değil.Bir iş yapmışsınız.Bu işi teslim almışsınız
bundan sonrası iş etik ve ahlakıyla alakalıdır