sahan adlı üyeden alıntı:
Sende lisede okurken itiraz etseydin o zaman. Bu adamın resmi altında okumam diye ? Atatürk ne yapsa senin gibilere yaranamıyor. Ayasoyfa şu an müze olmazsa her yerde çan sesleri yankılanıyordu. Hoşuna gider miydi ? Ayasofya cami nasıl olacak merak ettim ? Şahsen ben gidip eskiden kilise olan bi yerde namaz kılmam. Tam bir hayal aleminde yaşıyorsunuz. Diyeceğiz cami olcak. Yokya. Adamlar ruhban okulu açılsın diye bize yiyip bitiyorlar. Ülkenin bu kadar sorunu varken yok efendim Atatürk beceriksiz becerememiş Türkiye'yi düşman işgalinden kurtardı ama ahh ah ayasofyayı kurtaramadı (!). Biz sanki danimarka veya isviçre falanız. Vatikan papaz öldürüldü diye bize kin kusuyor. Bunu yaparsan savaş falan açarlar herhalde.

O yüzden orası ne cami nede kilise olur. En iyisi müze yapalımda tam mamasıyla biraz turist falan çekeriz belki.
Ayasofya nın 5 asır cami olduğunu bilmiyorsun herhalde. eskiden kilise olan bir yerin camiye çevrilmesinde bir sakınca olmadığını da bilemdin belli...Buranın cami olmasıyla ruhban okulunun açılmasıyla ilgisi nedir?

turist meselesine gelince, hayatınız para olmuş, manevi değerlerden önce gelir olmuş para...