herkes kafasina gore yorum yapmis ama kimse.
toshiba al sebebi sudur
asus alma nedeni sudur tarzinda aciklamada bulunmamis.
bilgisayar satis + servis firmam var. piyasanin icinden biri olarak tecrubelerime dayanarak yorum yapayim.
Özelliği Ne Olmalı?
oncelikle core 2 duo ( cift cekirdekli ) dual core modelleri cift cekirdek olarak satmaya calisanlar piyasada coktur. core2duo modellerde performans icin T5xxx serisi ve uzeri tercih edilmeli. su an icin en ust islemci model T7700
diger onemli bir husus ise ekran karti. ( onboard ekran karti ile vista cok zor ) ekran kartini harici olarak almak cok daha mantikli olacaktir. notebooklar icin sonradan ekran karti eklenme yada takili ekran kartini cikarip yenisini takma gibi 1 secenegin olmayacaktir. ekran karti modelleri icin ise geforce 8600 serisi yada 8400 serisi tercih edilebilir.
ses kartinin wireless kartinin ethernet kartinin v.s. pek bir onemi yoktur. ram daha sonra ilave edilebilir.
Markası ne olmalı?
marka olayinda onemli olan nedir.
bana sorarsan tercih asus. peki neden asus board uretir ekran karti uretir v.s.
hp ne uretir? toshiba ne uretir? dell ne uretir?
marka olayinda ikinci onemli husus garanti takibidir. hp servisleri en pahalisidir. dell uzun surer toshiba ayni sekilde asus fena degildir.
Fiyatı Ne Olmalı?
Fiyat araligi islemci + grafik karti ozeligine gore ve yapacaginiz ise gore dusunulmelidir.
Ne İçin Alınmalı?
1. sebep oyun
bunun icin yuksek islemcili ram orta seviyede ekran karti yuksek ozelikli olmalidir.
2. sebep ev ofis calismalari icin
islemci ram makul seviyede. ekran karti onboard olabilir
3. sebep grafik cizim gibi uygulamalar icin. islemci yuksek seviyede ram en yuksek duzeyde ve ekran karti orta seviyede olmalidir.
kendim 2 haftadir asus f3sr T7500 kullaniyorum. 1900 civari fiyati grafik tasarim calisiyorum oyun oynuyorum cizim yapiyorum v.s.