supermedia adlı üyeden alıntı:
İtilaf devletlerinin gazına gelip yeni mebusan meclisi kurulmasını engellemeye çalışanda onlardı , bilip bilmeden konuşuyosunuz , londra konferansında adını hatırlamadığım bi osmanlı padişahı yada sadrazamı yeni Türk devletini desteklediğini ve söz hakkını onlara verdiğini söylemişti yoksa osmanlı hükümeti ne taşlar koydu yeni milletin önüne...
osmanlı askerine laf eden kim??? lafı çarpıtma... ben kimseyi kötülemedim sadece saygım var ama sevgim yok diyen , onun bunun lafıyla kulaktan dolma fikirlerle düşman olanlara sadece öfkemi kustum o kadar
Osmanlı askerine laf atıldığını söylediğimi hatırlamıyorum. sadece çok basit mantıkla hareket ediyorsunuz. O olmasaydı bu olmazdı diyerek hiç bir yere varamazsınız, biri de çıkar osmanlı olmasaydı Selanik Türk olmazdı o zaman Atatürk te Türk olmazdı der çıkar işin içinden apışıp kalırsınız.
Ya da biri çıkar Kazım Karabekir Doğu ordusunu dağıtsaydı Erzurum kongresi olur muydu, ya da doğu kurtulabilir miydi bu kadar kolay şekilde diye sorar. Tarih, O olmasaydı bu olmasaydı diye çözümlenemez bu kadar basit değil...