BurakH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
24 Ekim 2007 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 26680 Sayılı yönetmelik gereğince Yer Sağlayıcı (Hosting firmaları Datacenterlar) ve Erişim Sağlayıcılara (İnternet Erişim Sağlayan Firmalar) yönelik düzenlemeler getirilmiştir. Bu çerçevede Türkiye’de kendi sunucuları üzerinden hosting satışı yapan her firma Telekomünikasyon Kurumu’na müracaat ederek Faaliyet Belgesi alacaktır. Şu an faal olan firmalar 3 ay içinde belgelerini alabilirler. 24 Ocak 2007 tarihinden itibaren belgesi olmayan firmalara yaptırımlar uygulanacaktır.

Bu tür hizmetleri veren internet sitelerinde iletişim sayfasında Firmanın resmi ünvanı, vergi numarası, adres ve telefonları bulunacaktır. Faaliyet belgesi alan firmaların listesi Telekomünikasyon Kurumu’nun sitesinde yayınlanacaktır. Belgesiz olarak Türkiye’de hosting satışı yapan firmalara 10.000 YTL ye kadar para cezası uygulanacak. Ayrıca sunucu ipleri Türkiye’de internet erişimi sağlayan servis sağlayıcılar tarafından engellenecektir.

Arkadaşlar konu çok uzamış hepsini okuyamadım.Affınızı dilerim belki benim yazacaklarımı yazan olmuştur.Neyse yukarıdaki maddede ' Türkiye’de kendi sunucuları üzerinden hosting satışı yapan her firma Telekomünikasyon Kurumu’na müracaat ederek Faaliyet Belgesi alacaktır 'diyiyor.Bu maddeyi dikkatlice düşününce faaliyet belgesini almakla yükümlü olan kişilerin serverının Türkiyede olması gerekiyor.Serverın Türkiye dışında başka bir ülkede olunca haliyle bu maddeden muaf kalıyoruz.Birde reseller müşterileride yukarıdaki maddeye göre bu maddeden muaf kalıyorlar.
Buradan şu anlamı çıkarıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde (İstanbul, Ardahan, Muş, Adana, Batman vs.) kendi sunucusundan (dikkat ederseniz lokasyon belirtilmemiş) hosting satışı yapan herkes faaliyet belgesi alacaktır. Yani sunucu lokasyonuyla alakası yok, tartışmayın boşuna. Sunucunuz Almanya'da da olsa, Amerika'da da olsa Firmanız Türkiye'de ise bu belgeden almak zorundasınız. (Mantıklı olanda bu zaten)

Düzenleme: Bana göre anlatım bozukluğu noktalama işareti eksikliğinden kaynaklanıyor. " Türkiye'de " den sonra virgül (,) olması gerekli.