Benim İTO kaydımda Şahıs Şirketi diye geçmektedir. Şirket yada İşletme ama devlet karşısında sonuçta ticari bir faaliyet gösteriyor oluyorsunuz.
Şahıs şirketi olarak bu belgeyi alabilmek için şirketin ikametgahının bağlı olduğu yerdeki Ticaret Odası yada Esnaf Odasına giderek kaydınızı yaptırabilirsiniz.
Mesela ben yoğun olarak çalıştığım firmalara teklifler sunduğum için İto' ya kayıt oldum. (Bazı firmalar Sicil Gazetesi vs. istiyor benden.) Görüntü olarakta Esnaf Odasına kaydolmak istemedim. (Sicil Gazetesinde Şirketinizin kuruluşu yayımlanmıyor.) Ticaret Odasında, Bilgisayar, Kırtasiye ve Büro Makinaları kategorisinde kayıt oldum. (Bilişim ve Telek. Firmalarını bu bölüme alıyorlar.)
Esnaf odalarından hangisi size uygun olur bilmiyorum ama bence gidin Ticaret Odasından gerekli evraklarınızla birlikte 250.-YTL civarında (Yılbaşından sonra zam gelmiş olabilir.) bir tutarla kayıt olur, ertesi gün kaydınız gerçekleşir, Ticaret Sicil Gazetesinde yayımlanır faaliyet belgesinide alıp başvurunuzu TK ' na yaparsınız.
Saygılar.