Merhabalar,

Sıkıntı duyduğum bir durum hakkında sizleri aydınlatmak istiyorum.
Kasım ayında vermiş olduğum hosting hizmetine son vermiş olduğumu az çok hatırlarsınız.
Lakin bu süreçte bazı sorunlar yaşandı.
Sunucuların her biri 3 gün ile 45 gün arasında fazla fazla açık kaldı.
Her müşteriye sunucuyu taşıması için yeterli süre verildi.
Sunucularını taşıyamayan hiç bir müşteri olmadı.
Direktmen lt ye transfer olan veya diğer bayilere transfer olan arkadaşlara gerekli yardımı yaptım.Mümkün olduğunda ilgilendim.

Sunucu hizmetini nereden alacaklarına emin olmayan müşterileri de muratcan a yönlendirdim lakin gidin alın demedim.Kesinlikle kefil olmadım.Hosting gibi zahmetli ve dertli bir işin altından herkesin kalkamayacağı için gidin buradan alın diyebilecek kadar cesareti kimse kendine bulamaz.
Muratcandan bazı arkadaşlar çeşitli verimerkezlerinden sunucu aldılar.
O andan itibaren benle ilişkileri kesildi.
Bazı arkadaşlar destek eksikliğinden yakınıyordu sanırım.Onlar için benim verdiğim desteği alamıyor olmaları destek almıyor anlamına geliyordu sanırım.
Bu kısıma kadar bir problem yok.Muratcanla olan sorunlar zaten müşteriler ile muratcan arasında yaşanmış ve benim bir alakam yok.

Hosting ve reseller hizmeti verilen sunuculardan birisinin taşınma esnasında 6-7 adet müşterinin yedekleri taşınamıyor.Verimerkezi ile iletişime geçilmesine rağmen yedekler kurtarılamıyor.
Tabi bu arkadaşlar hemen forumda başlıklar açıyor ve ''HostBank Dolandırıcıdır'' şeklinde ithamlarda bulunuyor.
Halbuki ben buradayım ve dolandırdığım yok ayrıca ortada dolandırılan birileri de yok.
Yedeklerin bizlerin sorumluluğunda olmadığını da belirtmeme gerek yok sanırım.Benim sessiz kalmam sonucunda bu arkadaşların ve forumdaki diğer muhalif arkadaşların durumu oldukça abartarak dolandırıcıdır demeleri hoş değildir.

Ortada 5-6 adet müşteri var ve yedekleri yok.Tabi bu noktada haklılık taşımıyorum.O arkadaşlarımın hepsi adına üzgünüm.Emekleri boşa gitti bir çoğunun.Lakin burada dolandırılma eylemi yok.Hiç bir hosting firması yedekleri garanti etmez.Pek az firma bu hizmeti verir onlarda bangır bangır bağırırlar zaten.

Yedeklerini kaybeden tüm arkadaşların geri ödemeleri tam ücretlerden de fazla olarak hesaplarına geçilmiştir.Bunu kendileri de konuyu okurlarsa teyit edeceklerdir.Ortada bir dolandırılma olması için sanırım para alıp kaçma olması gerekiyordu lakin böyle bir şey söz konusu olmadı ve olamaz.

Esas komik nokta burada başlıyor.Benim ses çıkarmamam üzerine vur Allah vur mantığıyla abes mesajlar yazan bazı üyelerimizden şöyle mesajlar geliyor;

''20bin doları aldı milletten paraları topladı vize almaya parası yoktu o parayla vize aldı ve yurtdışına kaçtı.''

Hani okuyorum da bu cümleyi tekrar tekrar,bulamıyorum bir tek doğru kelime.

Tüm sunucuların aylık ödemesini aldıktan sonra verimerkezine ödemeden paranın üzerine yatmaya kalkmış olsam bu mebla 20bini değil 30bini dahi bulurdu.
Lakin ortada zamanından önce kapanan sunucu yok.Sunucu ödemeleri yapılmadığına dair tek bir işaret yok.sunucuların hepsinin çok çok geç tarihlerde kapandığını söylememe ise gerek bile yok.

Şimdi 20 bin doları aldı kaçtı diyen arkadaşı da hatırlamıyorum ki bulayım da sorayım ''Hani nerede bu 20 bin dolar bul getir paylaşalım ?''

Daha komik olanı ise vize almak için 20 bin dolar harcanmış olması.
E be küçük kardeşim.20 bin dolara amerikan vatandaşı olurum ben bırak vize almayı.

Bir de yurtdışına kaçmış olma durumu var.Kimileri yalan söylüyor türkçe klavyesi var , GAYseri dedir o diyormuş.Onlara buradan selam ediyorum.

Uzunca bir yazımın özeti şudur;

''Hani bir film vardı banka soyuluyor ama memur soydu zannediyorlar ve milyoner ilan ediyorlar.Halbuki saf memurumun milyonu bırakın kuruşu dahi yok.''

Bizimki de o hesap.20 bin dolar aldık kaçtık ama ortada para yok.

Bir insana *********** ithamında bulunmadan önce iyi düşünmeniz ve kul hakkına girmemeniz bu yazımda özenle dile getirilmiştir.

Sevgiler.

bir link HostBank *********** söylemleri hakkında - Webmaster Forumu