vbb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam 3000 ytl mi ne yaptın? o fiyata ben süper ofis düzerim işlemlerin dışında ayrıca 500 ytl olacak demiyorum 500 de olur 750 de. sen bilg. teknik servis felan açsan yani perakende de olsa hadi diyeceğim içinde yazarkasası felan var 3000 ytl tutmuştur.
inşallah nasip olursa bir gün kurmak burda paylaşırım tuttuğu fiyatı.
Benim yazdıklarımda anlaşılmamaya başladı. Unutmadan alttaki masraf listesinde yazar kasa yok. FAtura var Dediklerimi tek tek açıklayayım...

500YTL ye şahıs firması açamıyorsun dedim. Gerekli ödemeleri yazdım 500YTL yetmez dedim. Şirket kuracaksan 2.5 3.000 YTL ye kadar fiyat çıkar dedim. Şahıs için çıkmaz. Şirket olma durumunu 2 yıl kadar önce muhasebecime sordum o bana 2.000 YTL civarı masrafı olur dedi bende ona göre 2.5 3 bin dedim.

200 YTL Bağkur ödeyeceksin. Bagkur ödeme SSK öde. Sonuçta bu parayı ödeyeceksin.
150 YTL yada üstüde olabilr hatırlamıyorum sicil tastik için ödeyeceksin
150 YTL Oda kayıt ücreti. Şirketlerde varmı bilmiyorum ama şahıs kuruyorsan mutlak mesleğine uygun bir odaya kayıt olacaksın.
*** YTL Belediye ruhsatı
100 YTL civarı notere ödeyeceksin ıvır zıvır evraklar için
Fatura bastıracaksın bilmem kaç para ona ödersin.

Şahıs firması için masrafların. SSK ya girerim yok bagkurdamıyım diye düşünmeyin. Eğer faaliyet belgesi almak için vergiye gireceksen ve bu kadar masrafı edeceksen başka bir işyerinde çalışıp geri kalan 3 4 saati müşterime ayırırım dersen onuda ödemezsin. Ama gerçek anlamda bu işi yaparı mdiyorsan bu parayıda ödeyeceksin. Yukarıdaki yazdıklarım şahıs firması için ilk kurulumdaki masraflardır. Vergi dairesinden vergi levhası alma ile herşey bitmez.