İnsanlık tarihinin en acı günlerinden birinin yıl dönümü yarın. İçinizden kaçınızın bu konu hakında tam olarak bir bilgisi var bilmiyorum ama Sivas'da ki olaylara gösterdiğiniz tepkiyi burada da göstermenizi şahsen R10 üyesi bir arkadaşınız olarak beklerim...
"Erzincan’ın Kemaliye İlçesi’nin Başbağlar Köyü’nde tarihler 5 Temmuz 1993’ü gösterdiği zaman eşine az rastlanır bir katliam ve kıyım yaşanmıştı. Akşam namazı saatinde köye inen bir grup terörist, özellikle köyün yetişkin erkeklerini köy meydanına toplayıp propaganda yapmaya başlamışlardı. Kadınları ve çocukları ise ayrı bir yere toplayıp sloganlar atarak propaganda yaptıktan sonra 33 kişiyi çok acımasız bir şekilde tarayarak öldürmüşlerdi. Olayda onlarca ev yakılmış ve yıkılmıştı. Göçük altında kalan 5 kişi de yanarak feci halde can vermişti."
Ülkemiz içinde ve dışında bulunan bazı şer odakları bu olaydan, birkaç gün öncede Sivas'da 37 alevi aydının katline sebep olmuşlardı. O dönemde 18 yaşındaydım ve o günü televizyondan canlı olarak seyretmiştim, dün gibi yaşananlar aklımda cuma namazı çıkışı başlayan olaylara nedense müdahale edilmemişti ve tv görüntülerinde görüldüğü üzere gelen Askerler sebebi anlaşılamayan şekilde geri gönderilmişti. Yaklaşık 5-6 saat abluka altında kalan madımak oteli önü hala bilinmeyen bir nedenden ötürü bir türlü boşaltılamamıştı ve sanki gizli güçler bu olayların olmasına izin vermişti. Akşam saatlerinde de otle yanmaya başlamıştı. Ölenlerin çoğu duman zehirlenmesi ve ezilme şeklinde can vermişti. Bu olay ve sonrasında yaşanan Başbağlar olayı 1993 yılındaki konjektörde ülkemizde alevi sünni çatışması çıkarmak için tezgahlanmış başlı başına bir oyundu...
Şimdi Başbağlar ve Sivas olaylarını bilmeden öğrenmeden birilerinin üstüne suç atarak burada yorum yapan genç arkadaşlara sesleniyorum. Lütfen bilmeden ve öğrenmeden kulakdan duyma bilgilerle geçmişte yaşanan olaylara yorum getirmeyiniz, haaa bu arada Erhan'ı kızdırmayın