Evet doğru. Ancak sadece cPanel ve DirectAdmin için geçerli bu durum. İki firma satış politikası olarak lisanslarının sadece belirtilen DC içinde kullanılmasını şart koşuyor. Swsoft ta böyle bir durum yok. İsteyen herkese Swsoft taki tüm lisans çeşitlerini temin edebiliriz. Gözden kaçırılmaması gereken bir durum da şu. Biz sadece müşterilerimize elimizden gelen en geniş ürün karteksini vererek onlara kolaylık sağlamaya çalışıyoruz. Açıkçası bu yazılım lisanslarından para kazanmamız bizim için ikinci hatta üçüncü sırada. Başka DC de DirectAdmin ya da cPanel ya da Plesk kullanan birisi bizim sunucularımıza taşınmak isterse en ufak bir zorluk çekmemesi lazım.

Bir arkadaş cPanel i tek geçerim gibi birşey yazmış. Nacizane kendi fikrimi yazayım. Biz açıkçası tüm sunucularımızda cPanel kullanmamıza rağmen uzunca bir süredir Plesk ile iştigal ediyorum. Şimdilik çok yoğun sunucularda kullanmadım ancak Plesk'i görüpte cPanel de ısrar edenlere şaşırıyorum. Herşeyden önce saf perl ile yazılan bir programdan performans beklemek çok saçma. Plesk birçok modülü C ortamına taşıyarak stabilite konusunda baya profesyonel yaklaşıyor olaya. Ayrıca mail sunucusu konusunda herkesin yaşadığı sorunlar ortada. Hala exim de ısrar etmelerinin nedenini de çözersem kendimi iyi hissedeceğim.