Merhaba Candemir bey az once konudan beni haberdar etti Asoza ve Manhost firması ile bizde uzun süredir çalışmalar yapmaktayız kendim amatör olarak siteler hazırlamaktayım ve tavsiye üzerine bu firmayla çalışmaya başladım.Kendilerine atılan suçlamalara kesinlikle katılmıyorum ve kınıyorum ilave olarakta bu yapılan suçtur.
765 sayılı T.C.K.nun 5237 sayılı Yasanın 267. maddesinde ise; ‘Yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idari bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için, bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.’ denilerek, önce biçimsel iftira tanımlanıp yaptırımı gösterilmiş, ikinci fıkrada ‘Suçun maddi eser ve delillerini uydurarak iftirada bulunulması halinde, ceza yarı oranında artırılır.’ hükmüyle maddi iftira cezayı artırıcı nitelikli hal olarak düzenlenmiştir.
ve biz baro olarak Adı geçen firmaların arkasındayız Manhost firma yetkili sayın İbrahim MALA ile yaptığımız görüşme sonucundada Adı geçen iftirada bulunan şahıslar hakkındada en kısa zamanda suç duyurusunda buunacağız.