Bu arada sizle de paylaşmakta gerek var,
HP DL140 G2 ve G3 de bulunan disklerin arkasında konumlandırmış mikro buyuklukteki değiştirilemeyen ve redundant calisamayansıralı dizi şeklindeki fanların en yuksek uzun sure calistiğinda,
perpendicular yazma tekniği kullanan Sata disklerin datasheetlerinde belirtilen maksimum dikey vibrasyon limitlerine yaklaştığını ve bu yuzdende perpendicular driveların bu sunucularda zaman zaman sorun çıkarabildiğini belirtmek isteriz.
Sebebi fan devirlerinin >6500 rpm'i zorlamasından kaynaklanıyor.
Ufak bir bilgi, calismalarınızda faydası olabilir.
karşılaştırmalar doğru değil, istediğiniz fiyatlara orantılı cihazları karşılaştırıyorum.
sas yada scsi ile iyidir güzeldir, ama pahalıdır, sata ucuz. sizin cihaza 72 gb 1 tane scsi disk bulup(kızağı ile birlikte nasıl bulacaksak artık) bunun fiyatı ile 4 tane sata 300 lük disk alabileceğimizi karşılaştırıyorum ben.
sizin cihazın bir eski modelinden kullanmışlığım var ve ilo ile çok daha fazla yönetim özelliği upgrade etmedende kullanabiliyorsunuz.
karşılaştırdığımız cihazın fiyatları 1200-1300 dolarlar civarında, bu yuzden saydıgınız bütün eksi özellikler dl140g3 lerde bulunuyor ama sizin cihazında bu konularda hiç bir artısı bulunmuyor.
yeni donanım iyidir, 3 gün sonra cpu kapasitesi yetmediğinde 2 tane quadcore alıp yükseltebilirsiniz. disk alanı yetmediğinde 1 tb lik sata2 takarsınız. begenmezseniz raid yaparsınız. istediğiniz fiyat ile sattığınız ürünün orantısızlığı bunları düşündüğünüzde daha net anlaşılıyor.