ecateltr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sata2 hernekadar büyük bir gelişimi yanında getirmiş olsa ve NCQ Tagging tekniklerini barındırsa dahi yuksek yuk altında SCSI veya SAS ile boy olcusebilecek noktada değildir, bu nedenle Seagate.com'da da inceleyebileceğiniz üzere Enterprise Products arasında sunulmamaktadır.
Sunucunun yaşı konusundada demin 6-7 sene denmişti, biz bir sistemin kaliesini durumunu onun ilk üretime çıktığı zaman yerine, satın alındığı zaman, kullanım şartları, aktif durumu, problemsizliği, kullandığı parçaların kalitesi ve stabilitesi ve ne kadar temiz olduğuna bakarak karar vermeyi daha doğru buluyoruz.
Bu arada bizde 10-12 adet DL140G2 ve daha az sayıda DL140G3 kullanmaktayız,bahsi geçen üründe oldukca iyi ve kullanışlıdır. Fakat,
Hot-Swap olmayan Diskleri
Sadece 1 adet güç kaynağı bulunması ve upgrade edilememesi
içinde bulunan ILO (uzaktan yönetim yazılımı)'ını upgrade edilememesi.
dezavantajlarıdır.
Umarız sunucu gerçekten işine yarıyacak bir alıcı ile buluşur ve makul bir fiyatla ona kullanışlı bir iş üretme altyapısı sağlar.
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz.
İyi akşamlar!
karşılaştırmalar doğru değil, istediğiniz fiyatlara orantılı cihazları karşılaştırıyorum.

sas yada scsi ile iyidir güzeldir, ama pahalıdır, sata ucuz. sizin cihaza 72 gb 1 tane scsi disk bulup(kızağı ile birlikte nasıl bulacaksak artık) bunun fiyatı ile 4 tane sata 300 lük disk alabileceğimizi karşılaştırıyorum ben.

sizin cihazın bir eski modelinden kullanmışlığım var ve ilo ile çok daha fazla yönetim özelliği upgrade etmedende kullanabiliyorsunuz.

karşılaştırdığımız cihazın fiyatları 1200-1300 dolarlar civarında, bu yuzden saydıgınız bütün eksi özellikler dl140g3 lerde bulunuyor ama sizin cihazında bu konularda hiç bir artısı bulunmuyor.

yeni donanım iyidir, 3 gün sonra cpu kapasitesi yetmediğinde 2 tane quadcore alıp yükseltebilirsiniz. disk alanı yetmediğinde 1 tb lik sata2 takarsınız. begenmezseniz raid yaparsınız. istediğiniz fiyat ile sattığınız ürünün orantısızlığı bunları düşündüğünüzde daha net anlaşılıyor.