Yeni yok başkanımız süper bir adam.
üniversitenin paralı olma fikrine sonuna kadar katılıyorum şahsım.
üniversiteye gidenlerimiz çok çok iyi biliriz ki hocalarımızın tek derdi vardır hatta iki temel derdi vardır. Birincisi şu lanet ders bitsinde çıkayım sınıftan,
bir diger derdide ayın 15 i gelsinde maaşımı alayım.
Ögrencilerinde tek derdi vardır. Kağıt parçası diplomayı alabilmek.
Bişey ögrenmek, kendini geliştirmek, yeni bişey bulmak %99unun umrunda degildir ne hocaların ne ögrencilerin. (istisnalar kaideyi bozmaz )
Yök başkanımız diyor ki parası olmayana devlet kredi versin...
Böyle olunca ne olur, tıpkı dershaneler gibi eğitimin kalitesi öyle yada böyle artar. Dandik hocaların oldugu dershaneye kimse gitmez. Herkez en iyi hocaların daha dogrusu en iyi ders anlatan hocaların oldugu dershaneye gitmek ister. Dershane hocasıda sürekli kendini geliştirmek zorunda kalır.
ögretim görevlileri paralarını devletten degilde üniversitenin kendi bünyesinden alırsa, tıpkı amerikan üniversiteleri gibi her sene sonunda ögretim görevlilerinin yıl içindeki performanslarını, derslerine girdigi ögrenciler belirlese,
görürüz o zaman hocaların performans artışını. NE kadar ekmek o kadar köfte.
Ancak şu durumda, bir hoca ders anlatsada maaşını alıyor anlatmasada maaşını alıyor. Paralı olunca bu olay çok çok degişir.
Devlet her ögrenciye belli bir miktari para verse üniversite için.
Ögrenci mezun olunca, işe girince belli taksitler halinde ödemesini yapsa bunda ne var.
Bir erzurum üniversitesinin 50bin ögrenci potansiyeli var. Her ögrenciden senelik 5 milyar alınsa senede 25trilyon para eder.
Bu para ile üniversiteye teknokent kurulur yada laboratuarları malzemeler ile dolup taşar. Eğitim kalitesi öyle yada böyle artar.