Kenan iyi hoş diyorsun sadece paralı kısmına verdiğin desteğe yönelik yazıyorum bu yazıyı, diğer kısımlara katılıyorum, da o konuda halkın kendisinin bilinçlenmesi lazım.Programlama okuyorum aksilik olmazsa mezun olduğum gün bir yazılım firmasında işe başlayacağım.
Bu konuda insanlar gerçekçi düşünecekler. Onlarca işletme mezunu işsiz var. sadece üniversite seçiminde olmaz bu. Orta okulda üniversiteye hazırlananlar var. bu onun bilinci ,sadece zorla olmaz, onlarca zehir gibi çocuk, bilim adamı adayı ziyan olacak parasızlık yüzünden. neden ? senin bilim adamı olabilme kapasiten var ama paran yok, sen teknik eleman olacan.
Allah canına sağlık versin birkaç arkadaşım vardı bahsettiğim gibi. Zehir gibi çocuklardı, Devlet üniversitelerinde saygı duyulur yerler kazanıyorlardı, ki devlet desteği ile birlikte okuyacak maddi durumları yoktu. ziyan mı olsun bu memleket, bunca çocuk.
kişi kendine bakacak acaba bende 4 yıllık üniversite okuyacak kapasite var mı? varsa nereyi, ne amaçla okuyabilirim? Çevre ve aile yüzünden "desinler"e mi okuyorum, yoksa hayat kazanmaya mı.
Bana diyorlar 4 yıllık niye okumadın. bende orayı kazanacak temel yoktu diyorum. 4 yıllık işletme okuyup aç kalacağıma, 2 yıllık programlama okurum karnım doyar diyorum.
Kişi mantıklı olacak, üniversiteye hazırlanan bir bireyde kendini yönetebilecek ehliyet ve akli denge vardır kanısındayım.