server4ever adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya tekrar soracam ama tk.gov.tr de bu formları bulamadım?
Ekleri buradan indirebilirsin. Ekte hem erişim hemde yer sağlayıcı faaliyet belgesi başvuru formalrı var. Siz sadece Yer Sağlayıcıları doldurun yeter.

İyice kafalar karışmaya başladı. Birazda mantık üzerinden gidelim konuya. Benim fikrimce Türkiye'de yaşıyorsanız ve ister dedicated, ister co-location ister vps ister webhosting satın bu belgeyi almaya mecbursunuz. Şayet formda bu işlemler yazmakta.

Açıcası zaman daralıyor. Eğerki ben bu işi yapmak istiyorum veresmi firma olucam diyen var ise zaman geçmeden belge almak için başvurmak en iyisidir. Şayet belki dikkatii çekn oldu ise Ulaştırma bakanlığı SRC diye belge çıkardı ve belirli birsüre verdi o süre zarfında belgeye istenilen evraklar ile başvuran belgeyi aldı. O tarihten sonra ise belge almak isteyenler eğitim almak zorunda dendi. TK nında yapmış olduğu aynbı işlemdir. Host sektöründeki şu ana kadar çalışan firmalar/kişiler 24 Ocak tarihine kadar başvuru yapanlar basitçe belgesini alacaklar. Maddeler bellidir.

ş) Yer sağlayıcı: İnternet ortamında hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten gerçek veya tüzel kişileri,
Yani resellerde alsanız o sitelerin hesap açılışlarını ve diğer işlemlerini yöneten sizsiniz.

(3) Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde, yer sağlayıcı faaliyet belgesi almaksızın yer sağlayıcılığı faaliyetinde bulunanların internet erişim hizmeti, Başkanlık kararıyla ilgili erişim sağlayıcı tarafından durdurulur
Faaliyet belgeniz yok ise reseller iseniz hesabınız reseller aldığınız üst firma, Dedicated serveriniz var ise data center tarfından hesabınız kapattırılır.

(3) Mevcut yer sağlayıcılar, bu Yönetmeliğin yayımlandığı tarihten itibaren üç ay içerisinde 9 uncu maddenin ikinci fıkrası uyarınca Kuruma başvuru yapmak suretiyle yer sağlayıcılığı faaliyet belgesi almakla yükümlüdürler

Eğerki bir web sitesine yer sağlıyorsanız bu belgeyi almak zorundasınız. Reseller yada dedicated bu önemli dğeil. Webhosting satıyorsanız mecbursunuz. Belki reselelr aldığınız üst firma IP bloklanmaz ama sitenize blok konulabilir.

Bunlar benim bu maddelere göre kendi fikrim. Sitedede belirtilen bu tarihten sonra belge alınmaz diye bir kaide yok. Tarih verilmesi (kendi fikrim) daha önce bu işi yapanlar kolayca belge alıp müşterilerini mağdur etmeden işlerine devam etsin. Bu tarihten sonra extra belge yada işlemler istenebilir. (Kurs vb.)

Yer sağlayıcının yükümlülükleri

MADDE 16 – (1) Yer sağlayıcı;

a) Yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, 5651 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat hükümlerine göre Başkanlık, adli makamlar veya hakları ihlal edilen kişiler tarafından haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak engelleme imkânı bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla,

b) Sunucu barındırma hizmeti dâhil, diğer bütün hizmetlerinde (a) bendindeki hükümlere uymakla,
Dedicated satsanızda size dedicatedi, sattığınız firma için şikayet gelirse kapatın kısacası.
c) Yer sağlayıcı trafik bilgisini altı ay saklamakla, bu bilgilerin doğruluğunu, bütünlüğünü oluşan verilerin dosya bütünlük değerlerini (hash) zaman damgası ile birlikte saklamak ve gizliliğini temin etmekle

yükümlüdür.

(2) Yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir.

Maddelerin tamamını okumak isteyenler