Merhabalar,
Kendi firmam hakkında yapılmış eleştiri ya da övgülere hiçbir zaman kötü bir uslúpla cevap verdiğimi sanırım hiçbir r10 üyesi görmemiştir. Bundan sonra da görmeyeceklerdir. Ancak bazen yapılan eleştirilerin dozunu kaçırmamakta yarar olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de işine sadece kalite olarak bakan, fiyat kırma politikası ile bir yerlere gelmeye çalışmayan ve biraz argovari terimle işini adam gibi yapan 3-4 yerden birisidir Teklan. ServeTR olarak böyle bir verimerkezinden hizmet alarak bu doğruluğu kendi işimize yansıtmaya çalışan bir firma olarak, yapılan bu eleştirilerin diğer firma sahiplerini de etkilediğini ve yazılan şeylerin son derece ağır olduğunu düşünüyoruz.
Yaşanan sorunlara gelince... Hiçbir şekilde kendi networkumuzde bu tarz sorunlar yaşamadık. Bulunmuş olduğunuz networkleri de sorgulattığınızdan emin misiniz? Ya da problemin tamamen datacenterdan olduğuna dair kesin bir yargınız nasıl oluşmuştur? Teklandan switch değişimi, ethernet kartınızın problemsiz olduğu ya da diğer donanım problemleri ile ilgili bir destek istediniz mi? Çünkü 1 gbitlik bir fiber optikten gelen hattın, ayrı mikrotikler üzerinden dağıtıldığını düşündüğümüzde sadece sizin bunu yaşamanız bana datacenterdaki donanım problemlerinden çok kendi donanımınızın problemi olarak gelmektedir. Donanımlar size ait değil ise yine yaşadığınız problemler ile ilgili tarafımıza
cihan.kizilgul@teklan.com.tr adresi üzerinden bir mail atmanızı arz ediyorum. Bu şekilde sorunun neden kaynaklandığını ya da gerçekten öyle bir problemin var olup olmadığını saptama şansımız olur. Eğer denilenin dışında bir problem yaşanıyorsa da bunu mailinize tekrar yollarım. Sonrasında ise raporu yine forumda yayınlamak en doğal hakkınız olacaktır.
Kısaca ücretlendirmeden de bahsetmek istiyorum... Türk telekom'un hat fiyatları ile ilgili sayfasını açıp bakarsanız, bu fiyatların içinde UPS, Jeneratör, yakılan elektrik, çalışan ücretleri ve daha birçok masrafın hesaplanmadığını düşünürseniz, sanırım Teklan'ın çok pahalı bir yer olmadığını da rahatlıkla anlayabilirsiniz. Ayrıca Teklan Datacenter'dan 50-100 mbit ve üzerinde hat satın aldığınızda da ücretlendirmenin çok çok farklı olacağını bilmenizi isteriz. (Bu kısım genel itibariyle Teklan'a pahalı hizmet verdiğine dair yapılan eleştirilen içindi.)
Bu kısma kadar yapılan teknik ve finansmana bağlı eleştirilere sonuna kadar saygım bulunmaktadır. Ancak çalışan kişilere ve Teklan'ın kurumsal anlayışına leke düşürmeye çalışacak nitelikte yazılmış olan diğer yazılara aynı saygıyı gösteremez durumdayım. Telekom üzerindeki hattını 1 gbite çıkartmış, mevcut kapasitesinin 4/3 ünü problemsiz olarak sürdüren bir verimerkezi için yazılmış olan bu tarz yazıların da gerçekleri yansıtmadığını düşünmekteyim.
Teklan firmasına hosting danışmanlığı yapmamın yanı sıra, kendi firmamın bütün sunucularını Teklan üzerinden sorunsuz barındırıyorken; bu tarzda aslına uygunsuz eleştirilen yapılması da diğer kişilerin çalışma haklarına bence son derecede ağır yaralar vermektedir. Biz bu firmanın katkılarıyla kazandığımız paranın (kendi emeğimizden konu ile alakalı olmadığından ötürü bahsetmiyorum.) şahıslar ile değil, kurumsal kimlik altında verilen hizmet ile olduğunu düşünen firma sahiplerindeniz. Özlem Hanım'ın ve Alp Bey'în Teklan'dan ayrılmış olması elbette Teklan için üzücü bir olaydır. Ancak Teklan içerisindeki görev dağılımı şahıslara göre değil makamlara yönelik yapıldığından; kimlerin gidip geldiğinden ziyade makamların halen yerinde olduğu bence dikkat etmeniz gereken tek kısımdır. En azından aynı zamanda Teklan'a hizmet veren bir firma sahibi olarak (kısacası içeriden birisi olarak) ben böyle düşünmekteyim. Düşüncelerim konusundaki doğrularım da hizmet vermiş olduğum süreç içerisinde gayet ortadadır.
Gecenin bu saatinde ufak tefek imla hatalarım ya da anlatım bozukluklarım olduysa affola. Merak ettiğiniz özel konular var ise seve seve cevaplamaya hazırım.
Saygılarımla,
Cihan KIZILGÜL
ServeTR Internet Servisleri
Tel : + 90 212 251 54 63
Faks : + 90 212 245 06 76
E-Posta :
info@servetr.com