Mesaja yazılan yazıları okuyan zaten konuyu anlar. TK faaliyet belgesi veriyor senden vergi numaranı istiyor. Yani firma olmanı. Vergi levhan var diye belge almasanda olur yazardı.

Konuyu kapatalım espirimizde güme gitti ama olsun..
Sercan senin mesaja gelince. TK nın sitesinde bir form vermişler ve ne yapılması gerektiği yazıyor. Formdaki belgeleri dolduracak ilk olarak mail atacaksın ardında o belgeleri posta yolu ile göndereceksin. PC satış yada benzer bir firma olman değil hosting satmak için Yer Sağlayıcı Faaliyet Belgesi almanı gerekiyor. Bunu içinde vergi levhasını yada benzer birşey göndermeni istemiyorlar. Formu doldurmanı istiyorlar sadece. Ayrıca hiçbir ücrette talep edilmiyor bu belge için. TK nın öncelikli istediği web siten olması. Web sitende adres ve telefon bilgilerin olması. Bu en güzeli piyasadaki adresi yeri yurdu belli olmayan dolandırıcılar kalkacaktır. Fırıncının vergi levhası ile .com.tr alıp host satma devri bitecektir. Bir kişi sorun yaşayıp şikayet ettiğinde devlet o fırıncının tepesine binecektir (fırıncı misalendir) TR dışı lokasyon için sunucun nerde olursa olsun Türkiye'de isen ödemelerin Türkiye'deki hesabına geliyor telefonun ve adresin Türkiye'de ise faaliyet belgesi alacaksın. Şu an için zorluk gibi gözüksede 1 2 ay sonra bu belgenin nimetleri alınacaktır. 5 10 YTL ye host devri bitecektir.
A firması Türkiye de. Ben B firması olark A dan dedicated alıyorum. TK ya bu sunucyu benmi bildirimce yoksa A firmasımı bildirecek. Mesela ben B olarka sunucyu bildirdim ama A firması faaliyet belgesi almadı TK bu sunucu A nın diyerek IP e blok koyabilirmi
Ben şu formları bulamadım sitesinde? Sabahtan beri arıyorum.