Vps sanal sunucudur.
*
Nasıl kullanılır? kodlarlamı yönetiliyor? yoksa cpanel gibi bir arayüzümü var? Evet kodlarla yönetilir ama cpanel gibi kontrol panelleri kodlara, komutlara gerek kalmadan serverı yönetmenize yardımcı olur.
*
Yedekleme işlemi nasıl oluyor? şimdi 20 gb yer kaplayan 5-10 site barınıyorsa nasıl yedek alacam? yoksa bunu hosting firimammı yapıcak? veya bu yedek ilemi firimalara göre opsiyonelmi? Yedekleri sizde alabilirsiniz.Genelde vps yedeklerini firmalar üstlenmez tabi bu firmaya göre değişir.
*
sunucu güvenliğini, güncellemeleri benmi yapacağım? Yoksa firimalara göre değişiyormu
managed hizmeti alırsanız güvenlik ve güncellemeleri aldığınız firma yapar.Managed hizmeti bazı firmalarda ücretsiz bazılarında ücretlidir.
*
kullanımı hakkında ipuçları, anlatımları varmı bu zımbırtının?
ipuçları için
www.google.com
hmm şuan bilgilenme derecem %25 lere vardı.. söylediğine göre bir paneli var peki bu panel centos mu oluyor? yoksa bu centos bi işletim sistemimi? eğer işletim sistemi ise bu bildiğimiz linux,windows gibi bir işletim sistemimi.. almayı düşündüğüm yer centos kuruyormuşda o yüzden soruyorum.. tam olarak nedir bu centos? eğer panel değilse bunun paneli cpanelmi? yoksa farklı bir panelimi var
yedek konusunda ise bu işlkemi panelden yapıyoruzdur umarım? cpanelden aldındığı gibi