Merhaba,
Öncelikle bir SMF kullanıcısı olarak ben de sorunuza kendi adıma cevap vereyim.
Birkaç mesaj önce bir arkadaşın da esprili bir şekilde belirttiği gibi, Google örümcekleri web sitenize gelip "Öğk, sen SMF'sin, seni indexlemiyorum, bye bye" diyecek değiller ya ?
Bence "SMF indexlenir mi?" diye bakmamak gerekir olaya. "Bir web site nasıl indexlenir?" diye bakmak gerekir.
SMF'nin kod altyapısı şu anda rakibi konumunda olan birçok forum yazılımına göre çok daha anlaşılır, temiz ve kullanışlı durumda.
Bu yüzden SMF kod altyapısıyla ilgili herhangi bir sorun yaşamanız çok zor.
Elbette bir sitenin normalden daha iyi indexlenmesini sağlamak için yapmanız gereken bazı şeyler de var.
Üye sayısı önemli değil diyorlar, bir yere kadar haklılar. İstediğiniz kadar üyeniz olsun, içeriğiniz özgün olmazsa bir işe yaramaz. Fakat hem içeriğiniz özgün ve bol, hem de üyeniz çoksa işte o zaman iki kat daha iyi indexlenir web siteniz.
Çünkü bilginin kullanılabilirliği Google için bir tercih sebebi. İnsanlar sizin sitenizden ne kadar faydalanıp, içeriğinize ne kadar katılırsa Google da daha çok insanın katılması için elinden geleni yapacaktır.
Bu yüzden SMF ile ilgili Google'ın herhangi bir önyargısı olduğunu düşünmüyorum.
Yapmanız gereken, tarayıcı dostu URI kullanmak (Apache için), güzel bir arşiv oluşturmak ve Sitemap e sahip olmak.
Dinamik Page Title özelliği olan Seo4SMF ise benim ilgimi çekmiş durumda, üstelik URI 'leri konu ismine göre ayarlaması tam da Google'ın işini kolaylaştıracak cinsten diye düşünüyorum.
Yani SMF hiçbir şekilde diğer scriptlerden geri kalır değil.