Büyük DC 'ler bunu mu yapıyo yani, cok ilkel bi çözüm
evet böyle yapıyorlar kesin eminim ve yaşadığım durumlarda oldu

. Sunucu işleri ile uğraşanlar kendilerine özel çözümler üretmek zorunda. Yazılımsal firewalların yetmediği yerde yazılımları kuvvetlendirmeli, donanımsal ürünlerin yetmediği yerde donanımı kuvvetlendirmeli. Bu tip şeyler her zaman için satıcıyı bağlayan durumlardır. Veri merkezlerinin böyle bir yatırım yapmasına gerek yok(Onlar açısından çünkü onların işi sizin sunucunuzu korumak değil internet yayınını sağlamak).
Ben tüm bayilerime ip veriyorum ve birisine saldırı gelirse engellemeye çalışıyorum iş artık kontrolden çıkınca ip'nin dış dünya ile bağını koparıyorum böylece diğer insanlar etkilenmiyor. Tüm sitelere saldırı aynı anda gelmeyeceğine göre kısa zaman içerisinde müdahale edip düzeltebilirsiniz sistemi. Saldırı dışındaki durumlar içinde Arkadaşımıza geçmiş olsun diyorum inş. böyle bir talihsizlik tekrar olmaz. Bazen sunucu yöneticisinin %100 emin olduğu durumlar aksi şekilde sonuçlanabilir veya sistemin kendi kendine bozulması dahi olabiliyor. Sistem kendisini güncellerken ufak bir sorunda hata verip bozulabiliyor tamamen otomatik olmasına rağmen. Bu tip şeyleri makul karşılamak gerekli arkadaş evinde yan gelip yatmadığı sürece bir sorun yok bence. Hata sayılabilecek tek durum net çözüm saati vermesi olmuş. Başına ilk defa gelmiştir erken çözüleceğini düşünmüştür ondan öyle demiştir. Bundan sonra daha dikkatli davranacaktır mutlaka. Kendisine tekrardan geçmiş olsun diyorum. Bu tip durumlarda müşteri ne kadar haklı olursa olsun haklılığın yanında sabırlı da olması şart.