odin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yılbaşı gecesi yaşananları belirli kalıplara sokarak yorum yapmak çok can acıtıcı zira verecegim lintek Türkçe anlışılabilmesi açısından Dünyadaki bir kaç yaşanan olaydan sadece bir kaçı.
BelTürk, Yılbaşı gecesi Belçika'da yaşanan olaylar...
Diger bir taraftan insanların cinsel ihtiyaclarının daha doğrusu cinsel açlığının ve bu dugrultuda Müslüman Türk insanının ( büyük çogunlukla ) bu tür eylemlere girişmesi tezi ise yanlıştır. İslam insanlara *** yapmayın demiyor zina etmeyin diyor bunu tam anlamı ile anlarsak bu yorumun ucunun başka yerlere gitmesine izin vermeyiz daha hassas olmanızı diliyorum. Şahsen ben tek eşliyim ve hayatıma giren insan sayısı 2 yi geçmez buda demektirki insanların cinsel açlıgı nefsine bağlı olarak gelişir. Nefsinize uymuyor yada nefsinize hakim olamıyorsanız bu tür olayları Müslümanlığa entegre etmeniz bence yanlış. Konuyu toplumsal boyutu ile tartışmanız dilegi iyi hoş sohbetler diliyorum.
Benim bahsettiğim spesifik örnek toplumsal anarşinin sadece toplu aleni taciz boyutuydu.Verilen sitede bahsi geçen olayların, dünyanın heryerinde sıklıkla yaşandığı aşikar, fakat benim belirttiğim kapsam biraz daha sınırlayıcı.

İkinci husus, belirttiğiniz gibi olayların sadece İslamiyet le ilişkilendirilmesi mümkün değil, zira İslamiyet kutsal dinlerden bir tanesi bence en arı olanıdır.Fakat bazı kesimlerin ve kişilerin bu olguya rant,politik çıkar,cehaletinden dolayı başka bir anlam yüklemesi ve bunlardan bazılarının kanaat önderi olarak toplumda takipçi bulması ,öz İslamiyet kavramını ve insanların kafasında bu olguya karşılık gelen sanıyı birbirinden çok farklılaştırmaktadır.(toplumun sadece belli bir kesimi için)

Zira açıktır ki; İslamiyet en güzel din ve inanları en saf(temiz) insanlardır ki, dünyadaki diğer bütün inanışlara göre insanlara daha fazla güvenmekte ve bu sömürülerden o kadar fazla etkilenmektedir.

Kastettiğim hususa ilişkin en spesifik örnek geçenlerde vuku bulan; T.C Diyanet İşleri Başkanlığının resmi memuru olan İstanbul Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii İmamı Hasan Hakyemez'in cehaletinden dolayı " Bakın, karılarınızı çalıştırmayın, günaha girersiniz.Bunları kendim uydurmuyorum. İslam’ın emrini tebliğ ediyorum" şeklindeki söylemden anlaşılmaktadır.(1)

Bu sadece bir örnek, yazılı ve görsel basını takip eden her insan sayısız defa din kisvesi altında kurulan dernek,topluluk,tarikatların ne kadar dinden ve Allah tan uzak işler yaptığını, insanların dini hassasiyetlerini suistimal ettiğini görmüştür.

Sizinde belirttiğiniz gibi bu bir nefis olayıdır,belirli bir öğreti verildikten sonra insanın içselleştirme sürecine bırakılmalıdır.İşte cinsellik olgusuda bu düzeyde İslamiyet te bu kişiler tarafından kirletilmekte ve yanlış öğretilerle verilmektedir.Bu öğretilere maruz kalan eğitimsiz beyinlerdede malesef bu olgu yukarıda bahsedilen şekilde şekillenmekte ve bahsi geçen olaylarlada iz düşümü takip edilebilmektedir.

Son olarak şunu da belirtmek isterim ki ,bana göre İslamiyet arı olarak yaşandığı sürece en kutsal ve güzel inanıştır.

(1)-http://www.ozturkler.com/tr/index.php?deger=hgoster&id=205843