bu yazdığın yazının kaynağınıda yazsaydın kardeş daha iyi olurdu..
İşlemci setlerine direk müdahale edebilen tek dil ASM dir... C B den türeve dildir.. ve 0 1 lerin kodlaara dönüşmüş halidir... Yazdığınız her function ve procedure arka planda derlenirken yani compile edilirken 0 1 değerlerine göre dönüştürülür işlemciye gönderilir...
Bu 0 ve 1 lerin yanında birde Pointer lar vardır... Bu konuya Hiç girmiyorum çünkü C ye makine programlama dili değil diyen adam bunu hiç anlayamaz...
C ye neden alt seviye dil dendiğini neden açıklamadın ?
Yoksa bilmediğin içinmi eğer işi bilmeyen biri bu makaleyi okusaydı C en üst seviye bir dil derdi..
Programlama Hiyerarşisinde ASM ilk sırada bilinir fakat ilk programlama dili Fortran dır... (Not : ASM nin neden geliştirildiğinide bi araştırın...)
C nin bir Makine Dili olmadığını bir kez daha okudum sizden ve bir kez daha güldüm...
Aynı şeyi delphi için söyleyin vbasic için söyleyin eyvallah diyeyimm Ama C ye öyle bişey diyince gerçekten komik oluyosunuz ...
Delphi vbasic gibi diller Nesne tabanlı yani Nesnel Programlama denir..
C gibi dillerede Makine Programlama Dili denir..
Aşağıdaki Linkten Programlama Dillerinin Hiyerarşisini Görebilirsiniz..
Zaten bu hiyerarşiyi anlayan ve ASM nin geçmişini bilen arkadaşlar sizin yorumlarınıza gülceğinden eminim ... Kolay Gelsin..
Computer Languages History (preview)
Verdiğin bilgilerin çoğu yanlış ve baştan savma.
C makine dili değildir.C Yüksek Seviye bir dildir.
Bahsettiğiniz compile(derleme) sonrası makine diline dönüştürülme olayı her dilde olur.C/C++ türevi diller kodlanma aşamasında en basit ifade ile insan diline yakınlığından dolayı Yüksek Seviye diller kategorisine girer.
Ayrıca şu 0,1 olayının yanındaki pointer kavramını da hiç anlamış değilim

Sonuçta pointer da bellekdeki veri türlerinin adreslerini tutan bir "variable" diyebiliriz basit olarak.Pointerın binary ifadeyle nasıl bağdaştırdınız anlamak mümkün değil