Öncellikle kavram karmaşasını gidermek için belirtiyim;
christmas : isanın doğumunun kutlanması geleneği ile new year's eve : yılbaşı/yeni yılın kutlanması geleneği aynı şeyler değildir.Birincisi 25 Aralık civarında kutlanırken, ikincisi Aralığın son gecesi kutlanır.Birincisi hristiyanlığa dair bir içerik muhteva ederken, ikincisi evrensel bir olaydır.
Taksimdeki olaylara gelince, o kişilerin ait olduğu sosyo-ekonomik katmandaki insanların bastırılmış cinsel dürtülerinin dışa vurumu olayıdır.Çoğu cinsellik kavramını gizli yaşayıp, ilk cinsel ilişkilerini hayat kadınlarıyla yaşamışlardır kanımca.
Doğu batı sentezini gerçekleştirmeye çalışan Müslüman Türkiyenin sorunlarının sadece bir kısmının göz önüne yansımasıdır bu olay.
Dünyanın hiç biryerinde bu tarz olayları(aleni toplu taciz,tecavüz değil) göremezsiniz.Müslüman olmayan ülkelerde, cinsellik din olgusu tarafından katı biçimde kısıtlanmadığı için insanlarda bu konuda tatmin bulunmakta ve toplumda bu tür sapık eğilimlere rastlanmamaktadır. Müslüman ülkelerde ise; dünyanın hiç bir Müslüman ülkesinde (nüfusunun %90 ından fazlası) , toplumda erkek ve kadının bir araya gelmesine izin verilmeyip, zahiri sınırlar dini olgularla katılaştırılmıştır.Türkiye bu konuda ilk ve tek modeldir.
Türkiye batılılaşmaya çalışan bir ülke olarak kendi ananelerinden bazı ödünler verip bu dönüşümü gerçekleştirmeye çalışmaktadır.Tabi yeni var olan bu batı kavramlarını hazmedip, sentezlemek zaman alacaktır.Bu insanlara bu sentezde eğitimle verilecektir.
Yazdıklarım sadece bir değerlendirme,öle yada böyle olması gerek demiyorum.