****** adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
serkan abi ben analytistic de kullandım ancak 3 sebepten kaldırdım.
1.cisi sayfayı yavaşlattı
2.cisi anaylistic bence biraz karışık
3.cüsü reklam veren/alan extremeden yana çünkü istatistikler halka açık.
Ben extremenin türkler tarafından çok kullanılması değilde webmasterlar tarafından cok kullanılma sebebini şöyle yoruyorum.
1.cisi gayet sade bir tasarım ve istatistiklendirme
2.cisi herkes tarafından doğruluğu kabul görmüş (tekil verileri güvenilir)
3.cüsü simgesi gizlenebiliyor sayfayı yavaşlatmıyor
4.cüsü halka açık ve reklam alırken rahat bir şekilde sunulabiliyor.
Ben istatistiklerimi halka arzetmek istemiyorum, reklam verecek kişiye de ekran görüntüsü sunuyorum. Son 1 ayın hit grafiği herkes için yeterli. Analitik'in yavaş olduğunu düşünenler var evet ama nedense ben bunu şu ana kadar sezmedim pek. Tek yavaşlık saat tam gece 2.00'da yaşanıyor ve bu da tam 2 dakika sürüyor. Extreme simge gizlendiğini anlayınca sistemden çıkarıyordu en son.

Evet analitik çoğu şey kişi için karmaşık geliyor ama bence kullanılan istatistik sistemlerinin arasında en iyi sistem.

Kendi analizlerim:
1- Ziyaretçimin hangi sayfaya daha çok uğradığını görüyorum.
2- Ziyaretçimin hangi browser'ı kullandığını görüyorum ve bu bana sitemde kullanabileceğim sistemler hakkında bilgi veriyor. Örneğin I.E 5 kullanıcısı çok olan bir site yapısı içerisinde I.E 5'i reddeden bir java modülü kullanmamalı. Bu basit bir örnek.
3- Nereden en çok giriliyor bu bilgilere ulaşabiliyorum. Ve buna göre reklam yerleştirmesi yapabiliyorum.
4- Ziyareçimin eğilimlerini görebiliyorum. Örneğin google'da kedi sözcüğünden gelen ziyaretçi nereleri dolaşmış kaç sayfamı gezmiş.

Bunlar ilk anda aklıma gelen analizlerim. Ben ekonometri okuyorum ve istatistiğin değerli olduğunu biliyorum. Buna bağlı olarak siteyi yavaşlattığı söylemlerine kulak asmayarak analitik kullanıyorum. Yavaşlıktan ziyade extreme'den çok çok üstün bir servis. Bunu kimse inkar edemez.