khanja adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Neredeyse kendi bildiğimden tereddüt edecektim ya. Arkadaş bir de kendi söylediğine kaynak falan verince iyiden iyiye "şimdiye kadar yanlış mı öğrettiler bize?" diye düşünmeye başlıyodum. Neyse konu o değil. .Net dilleri ve Java için birşeyler ekleyeyim dedim sadece maksat anlatılanlar eksik kalmasın. Şu ana kadar eklemelerde bulunanlara teşekkürler.

.Net compilerları ve Java Compiler ları yazılan kodları Assembly veya makine diline kadar yorumlamazlar. Genel olarak Intermediate Language (.Netteki adı Microsoft Intermediate Language MSIL. Java daki adını bilmiyom) denilen bir seviyede bırakırlar. Bunun farklı nedenleri var.
Arkadaşında eklediği gibi bazı dillerde olay farklı olabiliyor. Ben yukarıda yazdığım yazıda dillerin sınıflandırmasına girmediğim için bu olaya değinmedim. Yazımın içeriğinde genel olarak compile edilen bütün dillerin makine diline çevrildiğini söylemiştim, arkadaşın da belirttiği gibi bazı diller makine diline çevrilmiyor ancak zaten bu diller compile edilmiyor yourmlanıyor. Yani aslında javanınki bir compiler değil interpretter. Bu yüzden yaptığım genellemenin içinde tutmadım bunları.