Hiçbir konuya, konunun ilk mesajına bakarak yorum yazmam. Daha önce de bunu yazmışımdır, mesajlarım incelenirse görürsünüz. Kişilerin mesaj sayılarına ya da üyelik tarihlerine de bakmam, kaldı ki sizin bu forumda çok eski olduğunuzu da biliyorum. Ve hatta eğer yanlış hatırlamıyorsam global moderatördünüz (yanlış hatırlıyor olabilirim).

Şahsıma ettiğiniz küfürler konusunda birşey diyemem. Ne diyeyim? "Ohh iyi ki küfretmişsiniz bana, ağzınıza sağlık" mı diyeyim? Etmeseydiniz, ilişkiler gerilmese daha şık olurdu. Benimle olan probleminizi de bu şekilde başlık açarak değil de özel mesaj atarak belirtseydiniz çok daha sağlıklı şekilde çözerdik problemi. Farkında olmadan hata yaptığım bir yer olduysa özür de dilerim, gocunmam bundan.

Konudışı kavramı kişiye özel değil, o konunun içeriğinin çağrıştırdığı şeyler veya o konuya mesaj yazan kişilerin yaşadığı başka olaylar ile ilgili olabilir. Şahsa özel durumlarda "konu dışı" ibaresi belirtilerek mesaj yazılmaz. "Konu dışı" ifadesiyle ilgili benim bilgim bu yönde. Bugüne kadar ben bu şekilde kullanıldığını gördüm, bu şekilde kullandım, bundan dolayı da (bu forum hariç) hiçbir problem yaşamadım.