Arkadaşlar reseller arıyorum ama ben bu hosting ve reseller firmalarımı değiştirmekten açıkcası bıktım. Hep aynı dertler hep aynı sorunlar.. aşağıdaki konularda bazı firmaların açıklamalarını okudum, yazılanları değerlendirdim ama nedense Cpanel/WHM paketlerinde herkes bir yerlerden kopyala yapıştır yapmış gibi aynı şeyleri yazıp yazıp duruyor, ayrıca; şu "5000 meg" yazan arkadaşları da anlamış değilim,
1- O meg. degil mb.
2- Siz bizi acemi yerine mi koyuyorsunuz yoksa biz mi (webmaster'lar) 1024 mb.= 1 gb. yaptığını bilmiyoruz? Bu alışveriş firmalarının 2.99 ytl demesi gibi birşey olmuş, başka bir anlam ifade etmez.
(hadi çoğu yerde 1000 mb. = 1gb. olarak hesaplanıyor o da sorun degil)
Gelelim diğer bir konuya, şu 2 adet IP ve size özel NS konusuna, arkadaşlar hakkaten ben anlam veremiyorum, cürretimi mazur görün ama 2 adet ip zaten NS'leri tanımlamak için kullanılmıyor mu? Birde bana daha önce ismini açıklamayacağım bir firmanın aylık 50 YTL karşılığında 5 gb. alan ve 150 gb. ThePlanet de kiralanan dedicated'den reseller vermesi gibi 2 ip deyip tüm Dedicated'e sadece 2 ip kullandırması gibi mi olacak bu?
Reseller ve Host firmalarına bu yazıyı okumalarını rica ediyorum. Aşağılardaki konulardan birinde bir başlıkta olduğu gibi biz 400 gb alan ve 100 tb. transfer için yıllık 20 ytl ödemek istemiyoruz ama bize açıklaması yapılan dedicated/reseller/hosting 'inde artık daha mantıklı olarak açıklanması gerektiğini düşünüyorum. Cpanel.net ten cpanel özelliklerini kopyala yapıştır yapmanın bir anlamı yok. En azından R10'da bunu yapmayın.. Kendi sitenizde yeni başlayan webmasterlar olacağını düşünerek yazabilirsiniz ama burda yazmayın lütfen..
Son olarak arkadaşlar bu Cpanel/WHM'nin 10 ile 11 arasında büyük görsellik ve kullanım kolaylıkları açısından değişiklikler var, reseller satışı yapan arkadaşlar bunu da belirtirse çok iyi olur diye düşünüyorum.
Neyse ben sanırım 2 gündür reseller aramaktan ve aynı yazıların tekrar tekrar değişik süslü tepsilerde sunulmasından usandım, en azından benim gibi başka kişileri de usandırmayın.
Kişiye özel hiçbir lafım yok, genel bir yazıydı, örnek olacağını düşündüm.
Teşekkürler..