pessimyst adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
cok yanli$ bir hesaplama bu.
1) yatirim yapiyorsan gelecegi du$unerek yapmalisin. gelecekteki sorunlari gorebilmelisin. ha netdirekt mu$teri kaybeder o benim sorunum degil, kendileri hesaplamali onu.
2) internet kullanici sayisi isterse %10000 artsin, eger atiyorum 5000gbit ciki$ kapasitesi olsa, sunucu ba$i 100mbit'ten toplam:
500 gbit/100mbit = 5000 adet sunucu satmasi gerek teknoas'in en fazla. adsl abonesi artarsa bile sadece senin sunucunu etkileyecek, ben 100mbitin tamamini kullanmiyorsam benden alamayacaksin, ben de etkilenmeyecegim. burada bireysel i$ yapan insanlariz, ba$kasinin sunucu yuku beni ilgilendirmez neticede. ben hakkim olan 100mbit'i almak isterim.
3) kusura bakmayin tekrarlayacagim ama, turkiyede oradaki pop noktasinin yogunlugunu ayarlayabilecek tek firma teknoa$'tir. zaten onlara ait franfurt pop noktasi, rapid bile kullanmiyor oralari.
bu arada teknoserver'in yapabilecegi, yeni aklima gelen cozum de $u:
anlik hizlar 100mbitten 30-50 mbit'e indirilsin her sunucu icin! boylece hatlar son derece rahatlayacaktir.
Büyük ihtimal ile seni yanlış bilgilendirmiş birileri yada internetin mantığını çözememişsin.

Sorun netdirectin hattının dolması değil seni netdirekte bağlayan ,her türlü yatırımından, sorunundan, çözümünden sorumlu olan ve senden bunun için para alan, türk telekomun hatlarının dolmasından ibarettir. Keza sorun yaşanan yerler sadece netdirect değil, amerikadaki verimerkezleri de var. Gün için tümden yurtdışı çıkışları gidip gidip geliyor. Bunu da mı TeknoAS çözsün.

Türk Telekom veremeyeceği hızlarda ADSL hizmeti satmasın. Ben gün içerisinde Amerikadan, Avrupadan olsun, 4 mbit ADSL hizmet alırken, 1 mbit hızında dosya indiriyorsam aynı dosyayı amerikadaki adam 4 mbit full hızında indiriyorsa kusura bakma sorun türk telekomda.

Bazılarınız hala TeknoAS'ı suçlamaya devam etsin, sunucu kiralamış insanlar kalkıp bu kadar açıklamadan sonra ( sorunun ttnet kaynaklı olmasının açıklaması ) suçlamaya devam ediyorsa bundan sonra sunucu kiralama hizmeti filan almasınlar. Gidip bakkalın/tamircinin yanında çırak filan olsunlar.