Avukata felan başvurma mükellef değilsin bişey değilsin ondan çok sen vergi kaçırmaktan ceza alırsın en iyisi banlat gitsin.
Bilişim alanında freelance çalışanların devlete vergi verme zorunluluğu yok. Tabii yasa değişti mi değişmedi mi nasıl bir değişim geçirdi bilmiyorum. Fakat konuyu araştırmıştım bu işlere ilk girişirken (M.S. 2004)
Aytuğ arkadaşa iyi bir tecrübe olmuş bence;
"Tecrübe hayatta yediğiniz kazıkların bileşkesidir"
Bir işe başlayacaksanız ve büyük, rezil olmayı gururuna yediremeyen firmalarla çalışmıyorsanız;
Kademeli çalışın (Toplam ücret belirleyip önce hosting ve alan adı ücretini alın, tasarımı yapıp tasarım ücretini, daha sonra programlama ücretini)
Sözleşme imzalayın
Son olarak şunu kesinlikle yapın;
"Sitede sadece sizin bildiğiniz öyle bir açık bırakın ki bu açıktan siteye sızıp bütün veritabanını uçurarak anasayfaya hakkınızın yenildiğine dair bir yazı koyun veya çok kıl kaparsanız adamlar sizi bulamayacaksa şirketin sahibinin resmini bir gay resmi üzerine photoshoplayın"
Son işlemi hemen yapmayın. Biraz bekleyin ki şirketin internet müşterileri artsın ve görsünler ne olduklarını.
Altuğ kardeşim. Sende kafaya takma. Biraz daha dikkatli ol. Senin yerinde olsam sevinirdim çünkü mahşere almış olacağım hakkımdan fazlasını.