Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İyi akşamlar...
1- Tanımı gereği minimum fiyat hemen al fiyatından daha yüksek olamaz. Şu an başlığa baktığımda 50 YTL teklif eden göremiyorum (belki değiştirilmiştir). 50 YTL teklif edip de siteyi alamayan biri varsa, ne kadar veryansın ediyorsa haklıdır (ama gördüğüm kadarıyla böyle biri yok).
2- Diğer taraftan, beğenmeseniz de, saçma da bulsanız, "hemen al"ı kabul ettiğiniz gibi "minimum satış" kavramını da kabul etmeniz gerekir. Bunları açık artırmalarda kullanılan araç-gereçler olarak düşünmek lazım. Her şey alıcının çıkarına olacak diye bir şey yok. Normal hayatta olduğu gibi, biri bir malı piyasaya sürebilir ve aklındaki fiyatı almadığı sürece satmayabilir. Tıpkı sizin aklınızda bir "maksimum ücretiniz" olduğu gibi... Ben şahsen "asgari fiyat"ı olan ebay/gg açık artırmalarına en baştan katılmayı reddederim. Çünkü buna uyuz olurum. Ama gidip bunu seçenlere de bağırıp çağırmam. Belki siz hemen al'a da gıcık oluyorsunuzdur. "Hemen al da ne saçma şeymiş canım, belki başkası daha yüksek verecekti, ne salakça..." gibi düşünüyorsunuzdur... Düşününüz ama herkesin katılmasını beklemeyiniz.
3- Bir adet alışveriş üzerinden -şu an için- 4 kişinin eksi itrader vermesiyle arkadaşın "forum itibarı" bir şekilde linç edilmiş oldu bence. 50 YTL verip de siteyi alamayan kişiler dışında bu kadar kolay eksi itrader vermemek gerekiyor. Özellikle de "sen şimdi bu siteyi birine ucuza satarsın, sonra geri ver dersin" diye varsayımlar üzerinden kızıp etmenin hiçbir alemi yok. Şimdi siz bana da gıcık olursanız şaşırmam ama biraz bu linç kültüründen uzak dursak? Keşke sitepoint veya digitalpoint forumlarındaki ortamı yakalayabilsek... (tabii onlar da mükemmel değil)

Umarım anlatabilmişimdir.
Yeniden iyi akşamlar.
Sanırım siz olayı anlamadınız. Burda asıl sorun arkadaşın minumum fiyat belirlememiş olması.